HIF besegrade Elfsborg

Walker bakom ÖSK-seger

FOTBOLL

De allsvenska lagen har påbörjat försäsongsmatchandet.

I dag var sju lag i farten.

Bland annat bjöds den fotbollstörstiga publiken på två helallsvenska möten.

Mest imponerande resultatet bjöd kanske Helsingborg på. Mot vice mästarna Elfsborg blev det seger med 3–1. Hemmalaget saknade flera tunga namn, som skadade duon Anders Svensson och Stefan Ishizaki. I HIF saknades också flera spelare. Främst naturligtvis den störste stjärnan, Henrik Larsson. Ändå vände man ett 1–0-underläge till seger. Tobias Holmqvist gjorde två mål och där emellan bjöd hemmalaget på ett självmål. Elfsborgs mål gjordes av Joel Johansson efter bara fem minuters spel.

Hooiveld imponerade

I det andra helallsvenska mötet vann Örebro med 3–0 mot Gefle efter två mål av Robert Walker och ett av tidigare Djurgårdslånet Kristoffer Näfver. På S24 kunde man se AIK besegra Mariehamn med 1–0. Miran Burgic gjorde matchens enda mål i den första halvleken. AIK var det klart bättre laget och kontrollerade händelserna fullständigt inför 3 092 åskådare på Skytteholm. Nye tränaren Mikael Stahre fick bland annat se nyförvärvet Jos Hooiveld bjuda på en mycket bra insats i försvaret.

Rolle nöjd

Malmö FF vann Skånederbyt mot superettanlaget Landskrona med 3–0. Guillermo Molins hade en bra eftermiddag med två mål. Agon Mehmete gjorde ett. Tränaren Roland Nilsson var nöjd med vad han fått se.

– Jag tycker vi ser stabila ut. En gedigen insats av oss, för att vara i början av februari. Det syns ju var vi är - och det finns förstås ett antal saker vi måste jobba vidare med. Men intentionerna är bra, och det börjar bli bättre ork och fart, säger han till Malmös hemsida.

Ett annat Skånelag, Trelleborg, fick 0–0 mot danska Odense efter en stabil insats.

– 0-0 är ett bra resultat som vi absolut är nöjda med. I inledningen har vi det tufft men efter cirka 20 minuter så jämnar vi ut spelet. Försvaret spelar felfritt matchen igenom men vi skapar även en del i offensiven, säger assisterande tränaren Alf Westerberg till Trelleborgs hemsida