”Det är lite nervöst”

Nu går flyttbilen för Elm

Foto: Arne Forsell
Viktor Elm har gjort sin sista träning med Kalmar och är redo att flytta nu.
FOTBOLL

Han har landat efter en fantastisk säsong, bara för att lyfta mot nya äventyr.

För svenske mästaren Viktor Elm väntar Holland och Heerenveen nu.

- Det är lite nervöst, säger han till sportbladet.se.

I tisdags gjorde Viktor Elm sin sista träning med Kalmar FF. Nu är tiden i den bekanta miljön över. Redan på lördag flyger han till Holland för att påbörja sitt nya liv som utlandsproffs och han vill komma igång så fort som möjligt.

- Jag hoppas börja träna den 1 december. Jag har redan haft lite semester och vill helst bara fortsätta. Det blir lite av en mjukstart på så sätt, säger han.

Men en lång säsong?

- Ja, det kommer kanske att kännas så småningom, men man får ta det onda med det goda. När det går bra så flyter det på.

Sista träningen i tisdags. Tungt?

- Nej, det kändes ganska så bra faktiskt. Inte alls så vemodigt som jag hade förväntat mig.

När sportbladet.se når Viktor Elm är han i full färd med att packa ihop sitt svenska liv och trots att det är ett par dagar till dess att han åker så erkänner han att det finns ett visst stressmoment. Inte så mycket över fotbollen som att flytta till ett helt nytt land.

- Fotboll är ändå fotboll och det har jag hållit på med så länge. Men det är en del att ordna. Jag har redan en lägenhet i alla fall och det andra får man väl ta lite eftersom. Det gäller att ha koll.

Vad har du för förväntningar?

- Att jag ska utvecklas. Att jag ska bli en bättre spelare.

Den 1 januari öppnar transferfönstret och först då får han börja spela för sin nya klubb, men träningen startar alltså redan på måndag och därmed ett nytt äventyr för Viktor Elm.

- Jag är lite nervös, men jag har en stark tro på mig själv. Det ska bli kul.