HIF:s ordförande slutar

Sten-Inge Fredin lämnar Sef-styrelsen

FOTBOLL

Helsingborgs Sten-Inge Fredin skulle suttit i Sef-styrelsen ytterligare ett år.

Nu lämnar han plötsligt sitt uppdrag.

– Jag tycker att behandlingen av Bosse Lundquist och Leif Lindstrand är onödig och felaktig, säger Fredin.

Fredin.

På fredag har intresseorganisationen Svensk Elitfotboll årsmöte. I flera månader har utmanaren Bosse Johansson (Elfsborg) och sittande ordföranden Bosse Lundquist (Djurgården) bedrivit en infekterad strid.

Valberedningen har föreslagit Bosse Johansson eftersom de anser att Lundquist inte är valbar, och i går meddelade Lundquist via ett mejl till samtliga Sef-föreningar att han inte längre kandiderar då en majoritet av de allsvenska och superettans klubbar delar valberedningens åsikt.

Sedan tidigare har valberedningen även valt bort vice ordföranden Leif Lindstrand (Gefle) i förslaget till ny styrelse. Dessa besked fick igår Sten-Inge Fredin att meddela valberedningen att han lämnar sitt styrelseuppdrag trots ett år kvar.

– Dels tycker jag att det är fel att byta ut så många ur den gamla styrelsen på en och samma gång. Dels har inte jag funnit några skäl till varför man plockar bort folk som i mitt tycke gjort ett kompetent jobb.

– Det är onödigt att i dessa ekonomiskt besvärliga tider skapa onödig turbulens, men nu är det inte vårt bekymmer längre. Jag får respektera valberedningens beslut, nu får en helt ny styrelse ta det fulla ansvaret och börja om på nytt, säger Sten-Inge Fredin.

Valberedningens ordförande Johan Sterner:

– Att börja den här diskussionen igen ger inte mer än vi tidigare sagt. Vi hade hoppats att Sten-Inge skulle stanna kvar. Men det är hans eget beslut.

Valberedningen måste på kort tid komma upp med ett nytt namn och ett som nämns är Malmö FF:s VD Pelle Svensson.

– Det diskuteras olika namn men inget är klart, säger Sterner.