Här jagar han formen

Santos: Inte redo att spela match

FOTBOLL

AIYA NAPA. Här är allsvenskans hetaste nyförvärv – knappa tre veckor före premiären.

Alvaro Santos letar fortfarande efter formen efter mardrömshösten i Frankrike och erkänner själv att han har en bit kvar.

– Jag måste säga att jag inte är redo att spela match i allsvenskan, säger han.

Foto: Joel Marklund
Supervärvningen Santos – ej i matchform.

Alvaro Santos övergång till Örgryte slog ner som en bomb och nykomlingen från Göteborg har utan konkurrens gjort den tyngsta värvningen under den allsvenska försäsongen. Problemet är att värvningen är tung på mer än ett sätt. Alvaro Santos spelade bara fyra matcher för sitt Sochaux under hösten och är för tillfället inte i matchform.

Behöver tid

I går var superbrassen fullständigt slutkörd efter intervallträningen och efteråt erkände han utan omsvep att han behöver tid på sig för att komma i matchform.

– Jag är hungrig, men jag måste säga att jag inte är redo för att spela match i allsvenskan. Min målsättning när jag kom till Örgryte var att jag skulle få tid att komma tillbaka. Allsvenskan börjar ganska sent, senare än de andra ligorna, och mitt mål var att komma hit och få min tid, den tid som jag behöver för att vara klar för allsvenskan, säger han.

Är du fit till premiären?

– Jag hoppas att jag är hundra procent och att jag kan spela den första matchen. Jag har några veckor, framförallt här nere, som jag kan hitta tillbaka till min form. Jag hoppas att jag är bra till den första matchen.

”Mycket tveksamt”

Ett hinder i Alvaro Santos väg tillbaka är den ljumskskadan som håller honom borta från full träning just nu. Den är inte av det allvarligare slaget, men hindrar honom sannolikt från att spela den välbehövliga träningsmatchen mot Brommapojkarna i dag.

– Det känns bättre och bättre, men Brommapojkarna känns mycket, mycket tveksamt, säger han,

FAKTA

Tre andra brassar med viktproblem

Ronaldinho:

Har också häcklats för sin vikt periodvis, speciellt i Spanien. Manchester City sägs ha tappat intresset för brassestjärnan i somras efter att ha sett ett gäng tjock-bilder från en uppvisningsmatch mot Venezuela.

Dedé Anderson:

En tidning räknade ut att han hade allsvenskans högsta BMI under hans Kalmartid. Har kommit tillbaks från mer än en semester med överhull, både i Kalmar och Ålesund.tjock-bilder från en uppvisningsmatch mot Venezuela.

Ronaldo:

Har blivit tjock under i princip varje sommaruppehåll i karriären. Fjolårets chock-bilder på en fet och rökande Ronaldo är ett bra exempel.