Shaaban på väg mot comeback till premiären

"Inte omöjligt att jag kan spela"

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

AIYA NAPA. Rehabträningen går riktigt bra. Så bra att Rami Shaaban kan vara tillbaka i spel till den allsvenska premiären.

– Den här sista rehabiliteringstiden kan gå väldigt fort för vissa. Det är inte omöjligt, säger han.

Rami Shaaban har varit borta sen början på juli med en svår knäskada på högerknäet och det har verkat som att han inte skulle kunna göra comeback förrän under sommaruppehållet.

”Det är jätteskoj”

Men den sista tidens rehabilitering har gått över förväntan. Under träningslägret på Cypern deltar Rami i de flesta övningarna.

– Det är egentligen närkontakt och såna saker som jag får undvika. Jag kanske inte kan hoppa upp och göra höga hopp med högerfoten men det är det enda jag kommer på. Det är jätteskoj att vara här.

Du åkte på ett bakslag av kylan i Sverige?

– Det var inte jätteallvarligt, men det är klart att det inte är optimalt att landa på knäet på en konstgräsplan när det är nollgradigt ute. Jag ligger lite efter när det gäller att slänga mig till höger jämfört med vänstersidan, det är ju högerknäet som är skadat. Det svullnar upp, men det kanske man får leva med.

”Väldigt individuellt”

Exakt när Shaaban är tillbaka i fullt spel kan han inte svara på. Men han utesluter inte att han är hel redan till Bajens allsvenska premiär mot Elfsborg den 4 april.

– Ja, jag pratade med landslagsläkaren Anders Valentin, han sa att den här sista rehabiliteringstiden kan gå väldigt fort för vissa. Men det behöver inte göra det, det är väldigt individuellt. Jag vet inte, men det är inte omöjligt att jag kan spela.