Önskas: 08:or i guldstriden

Rydström vill öka intresset

FOTBOLL

Henrik Rydström har en udda önskan:

– För svensk fotbolls del hoppas jag att alla tre stockholmsklubbarna snart är med i guldstriden igen. Fast tyvärr lär det väl dröja några år till, säger Rydström med leende.

Foto: Foto: Bildbyrån
Vill utmanas KFF:s Henrik Rydström tycker att hans eget lag och Blåvitt dominerat länge nog.

Kalmar FF har just tagit sin tredje titel på 18 månader och åter var det en titelmatch utan att ett stockholmslag var inblandat.

– Vi och IFK Göteborg har dominerat svensk klubblagsfotboll under de senaste åren. Vi tar alla titlar. I år lär även Elfsborg bli ett stort hot, kanske även Helsingborg. Men jag saknar stockholmslagen här uppe på toppen.

Varför?

– Det går inte att komma ifrån att mycket av intresset för allsvenskan styrs från Stockholm. Egentligen skulle alla tre stockholmsklubbarna vara i toppen av serien, allt för att öka intresset kring allsvenskan. Men tyvärr lär det väl ta några år till innan det blir aktuellt.

”Ett sundhetstecken”

Stockholmsklubbarna har värvat mindre än nånsin och har inga profilvärvningar att skryta med.

Ett tecken på att finanskrisen har drabbat 08-klubbarna mest?

– Nej, det tror jag inte. Jag ser det mer som ett sundhetstecken för de klubbarna. De kanske vill bli mer lika oss, säger Rydström.

Lagkaptenen tycker Kalmar FF har tagit stora steg de senaste veckorna.

– Det ser bättre ut nu än vad jag trodde det skulle göra vid den här tidpunkten. Vi är lite tunnare i år, men har inte värvat klart ännu. Jag hoppas på att vi snart får ytterligare en brasse, en stor stark som kan vara ensam på topp.

Eriksson bäst på plan

Henrik Rydström fick i går spela sin första tävlingsmatch med storebror Elm, David, bredvid sig. David gjorde en helt klart godkänd insats och fick beröm av lillebror Rasmus (småkrasslig och spelade inte):

– Jag tycker han skötte sig bra och med tiden kommer han bli ännu bättre på den positionen, säger Rasmus.

Bäst på planen?

KFF:s ytterback Tobias Eriksson. Där har Nanne Bergstrand hittat ett nytt fynd.

ARTIKELN HANDLAR OM