Hällregn – men måltorka, Bajen

”Man får grisa och kötta”

Foto: Joel Marklund/Bildbyrån
Charlie Davies plaskar runt.
FOTBOLL

Regnet dränkte planen tills den liknade en swimmingpool.

Men Hammarby brydde sig mer om torkan.

För efter 0-0 mot Landskrona har laget bara gjort ett mål på tre matcher.

Nej, det gick inte den här gången heller. På de tre senaste matcherna har Hammarby bara gjort ett mål, det mot Gefle för snart två veckor sedan.

Men det är egentligen fel att prata om torka den här gången – snarare överdriven väta.

Vattendränkt plan

För tungt regn har falltit över Cypern, så planen var vattendränkt.

– Verkligen, framför allt i andra halvlek. I första funkade det, men det var pölar på vissa ställen. I andra var det vatten över allt. Det gick inte att driva bollen, det gick inte att passa bollen och det gick inte ens att slå bollen långt, för man träffade bara vatten så man fick inte iväg den på det sättet heller. Vi försökte att spela ett lite längre spel så gott det gick, suga fast bollen där uppe och försöka skapa chanser på det sättet. Och vi skapade några småchanser, vi hade en boll i ribban bland annat. Men det var inte fotboll, det var parodi. Det är bara att skratta åt det, säger David Johansson till lagets hemsida och fortsätter:

"Går knappt att analysera"

– Man får grisa fotboll och kötta. Det är det man får göra och det gjorde vi väl bra. Men det går knappt att analysera en sån här match. Det var bara blött.

FAKTA

Startelvorna:

Hammarby:

Kristoffer Björklund - Haris Laitinen, Igor Armas, Christian Traoré, David Johansson - Mikkel Jensen - Fredrik Söderström, Louay Chanko, Maic Sema - Charlie Davies, Sebastian Castro-Tello

ARTIKELN HANDLAR OM