Blåvitts supportrar bojkottar derby

Gais har chockhöjt biljettpriserna - som kostar upp till 530 kronor

Foto: Bildbyrån
IFK Göteborgs supportrar kan komma att bojkotta derbyt mot Gais på grund av de höga biljettpriserna.
FOTBOLL

IFK Göteborgs supporterklubb uppmanar samtliga medlemmar att bojkotta årets första derby. Orsaken: Gais chockhöjning av biljettpriserna.

– Det är en fara för svensk fotboll, dundrar Änglarnas ordförande Anders Almgren.

Det första derbyt mellan Gais och IFK Göteborg är på förhand en av årets största matcher i allsvenskan. Men förhandssnacket handlat varken om matchen i sig eller den nya arenan som invigs i år. Det handlar istället om hemmalagets höga biljettpriser. Gais prissättning för matchen den 21 maj, 250 till 530 kronor för en biljett, har väckt starka reaktioner i IFK:s supporterled. Och nu har missnöjet kokat över. Sportbladet kan avslöja att Änglarna idag kommer gå ut med en skrivelse till sina medlemmar med en uppmaning om en kollektiv bojkott.

– Vi uppmanar alla att inte se matchen på plats, säger ordföranden Anders Almgren.

”Vi måste agera”

– Det är inget vi vill göra egentligen. Det är tråkigt att missa matchen. Men vi måste agera, vi kan inte acceptera priserna. Vi förstår att det är högre priser för ett derby, men det måste finnas billigare alternativ också. Framförallt för ungdomar.

Det är just avsaknaden av reducerade priser för barn och ungdomar som är den stora skillnaden mellan Gais och Göteborgs priser för derbyt. När Göteborg är hemmalag i höstens returmöte kostar en ståplats för ungdomar 120 kronor. Men även för vuxna är Gais biljetter klart dyrare – på samtliga läktarsektioner.

Jobbar på en lösning

– Det är en fara för svensk fotboll om det här sprider sig till fler klubbar. Tänk att det är ett lag som kallas knegarlaget som går i bräschen för höga biljettpriser, säger Almgren.

Vad ska ni göra istället för att gå på match?

– Vi jobbar på en lösning med en lokal i stan där vi gemensamt ska se matchen.

Supporterklubben uppmanar samtidigt sina medlemmar att visa sitt missnöje mot Gais biljettpriser på matchen mot Gefle två veckor innan derbyt.