”Vi skrämmer deras backar”

Hammarby tänker hitta luckan: ”Springer ifrån alla”

Foto: Foto: Bildbyrån
Specialstuderad Hammarby har tittat noga på Djurgårdens usla 0–6-match mot IFK Göteborg för att hitta svagheterna.
FOTBOLL

Hammarby har hittat Djurgårdens svaghet.

Det är i backlinjen derbyt ska avgöras.

– Vi ska skrämma deras backar. Charlie Davies kommer att springa ifrån alla, säger Sebastian Castro-Tello.

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Tror på davies Sebastian Castro-Tello hoppas att Charlie Davies ska springa slut på Djurgårdens backar. Men han tänker göra mål själv också. ”Jag ska göra tio, haha”, säger han.

Sebastian Castro-Tello var bänkad större delen av förra säsongen. Men under säsongens tre inledande matcher har 22-åringen varit en av Hammarbys bästa.

– Jag har fått större ansvar men det har jag inget emot. Det har fungerat bra hittills. Jag hamnar ofta rättvänd som jag ska och försöker hitta luckan mellan deras backar, säger Castro-Tello.

Det är just den luckan som är Djurgårdens svaghet enligt Castro-Tello. Och taktiken är glasklar.

Djupled är nyckeln

– Vi ska försöka skrämma deras backar. Charlie Davies kommer att springa ifrån alla. Sen kommer vi kötta mycket och spela väldigt aggressivt. Det är alltid mycket kamp i ett derby, säger Castro-Tello.

Även Tony Gustavsson vet att det är i backlinjen Djurgårdens svaghet finns. Inte minst efter att ha studerat matchen mot IFK Göteborg.

– Göteborg ställde väldigt många frågor till Djurgårdens backlinje. Det gäller att vi har snabbt passningsspel och ställer många frågor i djupled, det är ett viktigt redskap, säger Gustavsson.

”Har varit bekväma”

Hammarby har bara tagit en poäng på de tre inledande matcherna. I veckan har laget tränat extra mycket djupledsspel allt för att utnytja Djurgårdens svaghet till max.

– Vi har tränat mycket djupledsspel av två anledningar. För det första för att vi varit bekväma och vill löpa mer plus att vi sett att Djurgården är sårbara där, säger Gustavsson.

Sebastian?Castro-Tello väntar fortfarande på säsongens första mål. Och även om det är han som ska stå för framspelningarna till Charlie Davies tänker han göra minst ett – redan i kväll.

– Jag ska göra tio, ha ha. Nej, men jag hoppas på ett i alla fall, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM