”Kebba är minst lika snabb som Davies”

Touray viftar bort kritiken: Vi ska spela kompakt försvar

Pa Dembo Touray har förtroende för sin backlinje.
FOTBOLL

Hammarby vill springa sönder Djurgårdens backlinje.

Omöjligt menar Pa Dembo Touray.

– Kebba Ceesay är minst lika snabb som Charlie Davies, säger målvakten.

Pa Dembo Touray har hållit nollan i två av de tre inledande matcherna. I den andra släppte han in sex mål, men det är inget som kommer att hända igen.

– Den matchen är helt glömd. Vi var dåliga, Göteborg var bra. Nu är det derby och jag ska försöka hålla nollan, säger Touray.

Hammarby har sett svagheter i Djurgårdens backlinje. Men att Charlie Davies skulle springa ifrån hela backlinjen kommer inte att hända om man ska tro Djurgårdens målvakt.

”Grymt snabb”

– Kebba Ceesay är minst lika snabb. Toni (Kuivasto) är inte så snabb, men Kebba är grymt snabb. Davies är en bra spelare men Kebba kommer att hinna med. De kommer nog att försöka komma in i mitten men vi ska spela ett kompakt försvar, säger Pa Dembo Touray.

”Oremo gör mål”

Djurgårdens har bara släppt in mål i 0–6-förlusten mot Göteborg. Att Hammarby studerat den matchen extra noga är ingenting som förvånar.

– Jag förstår det eftersom Göteborg spelade så bra anfallsspel. Men nu hoppas jag att vårt försvar fungerar, inte bara i backlinjen. Det är viktigt att vi är kompakta och har bra press på bollhållaren över hela planen, säger Andrèe Jeglertz.

Även om mycket fokus ligger på Djurgårdens försvar tänker de anfalla också. Pa Dembo Touray vet hur och också vem som kommer att avgöra derbyt.

– Vi ska hålla bollen på kanterna och komma på inlägg, som vanligt. Då kommer Oremo att göra mål, säger målvakten.

ARTIKELN HANDLAR OM