Canal Plus tar Kentaro till domstol

Rättighetsbråket kring allsvenskan har nått handelskammaren

FOTBOLL

Bråket om hur många allsvenska matcher som TV4 ska få sända från allsvenskan i fotboll har nu nått handelskammaren skriver Realtid.se.

Det är Canal Plus som valt att gå till domstol för att häva TV4:s avtal med Kentaro, ett schweiziskt bolag som äger sändningsrättigheterna till allsvenskan.

– Det som nu har hänt är att Kentaro har sålt 26 ytterligare matcher till TV4. Det strider mot det avtal som vi har. Det är fullständigt ogiltigt, säger Mats Örbrink programdirektör på Canal Plus till Realtid.se.

Enligt Örbrink står det i kontraktet mellan Canal Plus och Kentaro att TV4 bara ska få sända 14 matcher, Canal Plus 30 och de övriga 196 matcherna ska bara vara tillgängliga för de som köper säsongskort. Därför går man nu till handelskammaren där skiljedomar avgörs. Mål i den domstolen är sekretessbelagda.

– Ja, vi lämnade in handlingarna till handelskammaren som är skiljedomsinstans i fredags, säger Mats Örbrink som inte vet hur mycket pengar Canal Plus förlorat på bråket.

– Det håller vi på att räkna på och har ännu inget svar på det. Men skadan växer ju för varje dag som går. Det sitter ju folk och funderar på om de ska betala för ett Canal Plus-abonnemang eller inte.

TT