Malmös miljonbud på Kalmars stjärna

Ordföranden Bengt Madsen: Jag har förhoppningar att det ska gå att lösa

Foto: ULF HÖJER
MILJONVÄRVNING Malmö FF bekräftar nu att de lagt ett bud på Kalmars brasse Cesar Santin.
FOTBOLL

Malmö FF har inte gett upp hoppet om Cesar Santin.

Nu bekräftar klubben det seriösa intresset – och budet uppges till 13–15 miljoner.

– Går det att ordna en lösning som passar Kalmar och mig så är jag intresserad, säger anfallsstjärnan till sportbladet.se

Både Malmö FF och Elfsborg har under årets silly season nämnts som tänkbara klubbar för Kalmar-brassen Santin, men en eventuell övergång har mot slutet verkat allt mer avlägsen.

När det internationella transferfönstret stängde den 31 januari räknade till och med agenten Lasse Lindell att Santin skulle bli kvar i Kalmar.

– Det har kommit internationella bud på honom men de har varit för dåliga för att Kalmar ska vara intresserat av en försäljning.

– Vi har fått bud från ett par svenska klubbar, men Kalmar har tydligt deklarerat att man inte säljer till någon konkurrent. Därmed lär det inte bli något, sa Lindell till Barometern för en tid sedan.

Tappade Junior till FCK

När sportbladet.se i går pratade med klubbchefen Svante Samuelsson var känslan dock att Kalmar inte helt stängt dörren för en snabbtransfer inom Norden innan det transferfönstret stängder den 31 mars.

I dag bekräftar så Malmö-ordföranden Bengt Madsen att klubbens intresse är seriöst.

– Vi har anmält till Kalmar FF att vi är intresserade av Santin. Men vi har fått signaler att de inte är så väldigt intresserade av att sälja honom, säger Madsen till Sydsvenskan.

Malmö-anfallaren Juniors övergång till FC Köpenhamn i fredags – och även ex-Mff-aren Afonso Alves transfer från Heerenveen till Middlesbrough – har öppnat en ny ekomisk möjlighet för Skåne-klubben.

Sydsvenskan uppger att budet på Santin ligger på 13-15 miljoner kronor.

– Det är inte så att vi inlett förhandlingar, men jag har vissa förhoppningar, säger Madsen.

Santin: Vill till en större liga

Hemma i Kalmar följer Santin turerna.

– Ja, jag hörde om Malmös intresse och det är förstås roligt. Jag har pratat med Junior och han har berättat att det är en bra klubb, säger Cesar till sportbladet.se

Vad vill du själv?

– Jag drömmer också om att komma ut till en större liga i Europa, det är mitt stora mål. Jag trivs bra i Kalmar och har ett år kvar på kontraket, det går ut i december.

Skulle Malmö kunna vara ett alternativ?

– Jag vill inte säga för mycket om det här, men går det att ordna en lösning som passar Kalmar och mig så är jag intresserad.

FOTNOT. Cesar Santin gjorde tolv mål i allsvenskan förra året.

FAKTA

Malmös anfallare just nu:

Jonatan Johansson

Niklas Skoog

Edward Ofere

Guillermo Molins

Agon Mehmeti