Chanko: ”Allsvenskan är ingenting utan Stockholmslagen”

Lolo Chanko försvarar Tony Gustavsson – och sågar en allsvenska utan Stockholm

FOTBOLL

Ålborg toppar SAS-ligan. Mittfältet styrs av förre Hammarby-hjälten Louay Chanko.

För Sportbladet dömer Chanko, 29, ut Hammarbys ledning, tar Tony Gustavsson i försvar – och sågar en allsvenska utan Hammarby och Djurgården.

– Jag lider med Hammarby. Men Tony kunde inte göra ett skit, säger Chanko.

Efter åtta omgångar leder Ålborg danska SAS-ligan. En viktig orsak är Louay Chankos mittfältsspel, han har spelat samtliga matcher och har belönats med bra betyg av de danska tidningarna.

– Jag har kommit in i det, men jag tänker börja ta för mig mer och mer. Det känns fint att leda ligan, men man ska vara försiktig och inte säga för mycket, säger Chanko.

Hur mår frisparksfoten då?

– Haha, jo då den mår bra. Men jag har inte fått så många lägen. Hoppas det kommer.

Med lite distans, tycker du att du gjorde rätt som lämnade Hammarby i somras?

– Ja, absolut. Jag hade ett par fantastiska år i Bajen men kände att jag behövde flytta och ta en sista vända utomlands.

Det är sista svängen alltså?

– Ja, som det ser ut. Om jag inte drar till något arabland. Men jag är sugen på att återvända till Bajen. Den dag jag kommer tillbaka, och vill spela i allsvenskan, då är det bara Hammarby som gäller. Inget annat.

Hur känns det att se "ditt" lag närma sig superettan?

– Jag lider med Hammarby, jag följer laget till 100 procent och det känns jävligt tråkigt. Det är faktiskt lite jobbigt att sitta i Danmark och inte kunna göra någonting.

Varför är laget på väg ur?

– De har inte värvat något, då blir det så här i längden. Man kan inte tappa etablerade spelare och värva för framtiden, det är nuläget som räknas. Jag vill också säga att det var tråkigt att Tony (Gustavsson, tränaren) fick lämna, men han kunde inte göra ett skit. Det hade ingen tränare kunnat göra. Vi släppte Petter, Paulinho och Erkan. Och sedan också Charlie Davies. Det var inget fel på glädjen i laget, men när det kom till match räckte det inte till.

Bajen kan ju få sällskap av Djurgården?

– Ja, det känns som att Djurgården har gett upp. Att de vill börja om som de gjorde förra gången. För jag tror att det finns pengar i klubben att köpa spelare för. Men det är synd, allsvenskan är ingenting utan Stockholmslagen.