Backe nobbar allsvenskan

”Jag har gjort mitt i Sverige”

FOTBOLL

Hans Backe är arbetslös efter avskedet från det mexikanska landslaget. Erbjudanden har funnits från svenska klubbar men Backe stänger nu alla dörrar till en comeback i allsvenskan.

– Jag har gjort mina klubbar i Sverige, säger Backe till Sportbladet.

Foto: Lennart Månsson

Backe inledde sin tränarkarriär i Tyresö och har sedan dess gjort sejourer i Djurgården, Hammarby, ­Öster och AIK i Sverige. 57-åringens senaste anställning var som assisterande tränare till Sven-Göran Eriksson i Mexikos landslag. Men efter avskedet i april har det inte blivit något nytt jobb, trots förfrågningar från allsvenska klubbar.

– Jag har tackat nej till dem. Jag vill ha lite is i magen och inte ta något beslut under hösten.

Ett drömnamn

Med en diger erfarenhet från klubb- och landslagsfotboll på internationell nivå är Backe ett drömnamn för en allsvensk klubb. Men tränaren låter nu hälsa att han inte kommer att återvända till den svenska klubbfotbollen.

– Det känns som jag har gjort mina klubbar i Sverige. Man ska aldrig säga aldrig men i så fall ska det inte vara ett rent tränarjobb.

På senare tid har rykten figurerat kring att Backe skulle vara på väg mot en ny anställning i England. Det förnekas dock av svensken.

– Det har inte varit något konkret vad gäller England. Jag vet inte vad det är för rykte men det har aldrig varit aktuellt.

Ligger lågt

Backe säger sig i stället ligga lågt under hösten, men drömmen är fortfarande ett nytt tränarjobb utomlands.

– Det har funnits lite rykten och lite halvkonkret. Men det har aldrig varit något att ta ställning till. Just nu tar jag det lugnt och kör det här tv-köret. Men det är väldigt avgörande vad som kommer.