Här sänker Henke AIK

Sportbladet Zoom avslöjar: Inte offside

1 av 3 | Foto: Foto: SCANPIX
Onside AIK reagerade över att de tyckte Henrik Larsson stod offside när han gjorde 3–1. Men Zoom avslöjar att AIK:s Nils-Eric Johansson upphäver offsiden.
FOTBOLL

HELSINGBORG. Offside, hävdade AIK om Henke Larssons avgörande 3–1-mål.

– Om man har spelat i Celtic, United och Barcelona kanske man har de marginalerna med sig. Vad vet jag?, säger tränaren Mikael Stahre.

Men Sportbladets zoomkameror avslöjar att Henke Larsson var en halv meter på rätt sida innan han gjorde målet.

Förlusten kan bli väldigt ödesdiger för AIK i avslutningen och därför är det skönt att få bekräftat att det inte handlade om en domartavla.

– Jag är besviken över att vi inte får en poäng med oss. Men stort grattis till Helsingborg. Kriga på!

Sa Stahre. Väl medveten om att Helsingborg med Henke Larsson och Marcus Lantz kan spela guldet till hans lag eftersom HIF har både Göteborg och Elfsborg kvar att möta.

”Ingen slump”

HIF har gjort mer än en tredjedel av målen som AIK släppt in i årets allsvenska, 6 av 17.

– Henrik Larsson är Henrik Larsson. En spelare som har spelat i Barcelona är bra. Han gör andra bra. Dom spelar med två forwards, kommer och går, släpper bollen, kommer i linje med varandra. Dom är duktiga. Det är ingen slump.

– Gör man två mål på Olympia ska det räcka till minst en poäng. Kanske helst till alla tre poängen. Vi hade marginalerna mot oss. Vi släpper in tre mål och det är inte tillräckligt bra för att vinna på bortaplan, säger Stahre.

”Inte jättebesviken”

Som ändå inte var allt för besviken.

– Tur och otur förtjänar man. Hittills har bollen studsat hyfsat med oss, man måste vara ödmjuk med det också. Jag är inte jättebesviken över att vi förlorar.

– Jag tror att man lär sig mycket av förluster. Det är där man finner utveckling. En av nyckelfaktorerna för det lag som vinner är hur man hanterar förluster och negativa insatser. Det är inte otänkbart att man förlorar en fotbollsmatch. Bara man inte gör det för ofta.

I nästa omgång väntar ett tufft derby mot Djurgården.

– Vi förlorade borta mot Gefle innan Hammarbyderbyt i våras. Den här gruppen har varit väldigt bra på att skaka av sig både segrar och förluster. Nya förutsättningar. Bara att köra.