”Han sa att han skulle döda mig”

Rydström om Erikssons attack: ”Jag är en retsticka”

1 av 2
Sebastian Eriksson gick...
FOTBOLL

Kalmar. Rena mittfältskriget bröt ut när Kalmar blandade sig i toppstriden på allvar.

Henrik Rydström hävdar att IFK Göteborgs Sebastian Eriksson pratade om att döda honom på planen.

– Har man knappt skäggväxt biter det inte riktigt, säger Rydström.

Regerande mästarna tog sista livlinan i går mot IFK Göteborg. Ricardo Santos sena 2–1-mål betyder att KFF har kvar en liten gulddröm, men matchen präglades mer av kamp och fula knep.

En timme efter slutsignalen publicerade Henrik Rydström ett osande blogginlägg.

”Sebastian Eriksson fläkte sig in i tre dueller i följd, fick givetvis frispark mot sig, men kunde inte förstå det och skrek mot domaren och när jag sa åt honom att lägga av fick jag höra att han skulle döda mig. ’Jamen, vad bra, gör det, det kommer nog bli jättebra om du dödar mig här ute på planen, det kommer bli kanon för ditt lag’ svarade jag.”

”Brutal mittback”

Rydström poängterar att han inte är skärrad över händelsen och kan inte låta bli att förlöjliga Sebastian Erikssons påstådda påhopp.

– Jag är ju en jävla retsticka själv, men en sådan kommentar som Sebastians blir bara löjlig. Man ska nog vara en brutal mittback med mord i blicken för att skrämma med något liknande. Har man knappt skäggväxt biter det inte riktigt lika bra, säger han.

”Räkna inte bort oss”

Rydström och Eriksson hade flera heta duster, men det råder ingen tvekan om vem av dem som vann. Efter 2-1 är Kalmar bara två poäng från allsvensk ledning, medan Erikssons match slutade i 74:e minuten när han fick sin andra varning efter att ha filmat – i en närkamp med Henrik Rydström.

Visserligen varnades Kalmarkaptenen i slutminuterna och får inte vara med i matchen mot Örgryte nästa lördag. Ändå är det lätt att förstå varför han kostade på sig ett leende efter toppmötet

– Göteborg tappade i dag och jag tror AIK kommer få svårt mot ett Djurgården som slåss för sitt liv. Räkna inte bort oss, säger han.