Dulee sjuk – i malaria

Allsvenska starten hotad efter Liberiabesök

1 av 3
Dulee Johnson.
FOTBOLL

Dulee Johnson, 24, attackerades av en allvarlig malariabakterie i Liberia – går det att läsa på duleejohnson.com. Nu genomgår AIK-stjärnan intensiv medicinsk behandling för att inte missa omstarten på allsvenskan.

– Jag träffar mina läkare och blir bättre, säger Johnson till sin hemsida.

Dulee Johnson kom i måndags hem efter en tre veckors lång vistelse i Liberia. Det var meningen att han skulle spela två landskamper, men det snabba och kraftfulla sjukdomsförloppet satte stopp för spel.

– Sånt händer. Det är otur och det går inte att förutse, säger Dulee Johnson till duleejohnson.com.

Undersökning

AIK:s sportchef Ola Andersson:

– När man blir sjuk i malaria blir man jävligt sjuk med riktigt hög feber och så. Vår läkare (Karol Zyto) har undersökt Dulee men jag har inte hunnit ta del av diagnosen ännu.

Finns det en fara för hans medverkan i omstarten?

– Förhoppningsvis kan han vara med och konkurrera om en plats i laget men det är svårt att säga hur mycket det här sätter ned hans kapacitet och ork i matchsituation. Hade det varit match i dag tror jag det hade varit tveksamt till spel för hans del, säger Andersson.

Stark avslutning

Sportbladet var i går i kontakt med Karol Zyto men han sade sig då inte känna till någon malariabakterie hos Dulee Johnson. AIK ligger trea i allsvenskan efter en stark avslutning innan EM-uppehållet. Under mästerskapet har man spelat tre träningsmatcher, och det har blivit tre vinster: 4–2 mot finska FF Jaro, 3–2 mot IFK Norrköping och

3–1 mot Gefle IF.

– Vi har ju gjort bra resultat under tiden Dulee har varit borta så vi känner oss trygga i vårt spel även utan honom. Nu är meningen att han ska komma igång så fort som möjligt, säger Ola Andersson.

Sportbladet har utan framgång sökt Dulee Johnson.

ARTIKELN HANDLAR OM