Stjärnan är spårlöst försvunnen

Helsingborgs anfallare försvann under VM-kvalet

FOTBOLL

Helsingborgs stjärna Razak Omotoyossi är spårlöst försvunnen – igen.

Spelaren försvann efter en kvalmatch till afrikanska VM-kvalet och klubben har inte kunnat spåra honom.

– Det här är helt oacceptabelt, säger sportchefen Jesper Jansson till TT.

Foto: Foto: ANDERS DEROS
Först fick Omotoyossi ett utbrott och hotade att lämna klubben – sen försvann han spårlöst under VM-kvalet.

Razak Omotoyossi har under säsongen visat tydligen tecken på att han vill lämna Helsingborg. Efter att ha blivit utbytt i derbyt mot Trelleborg slog Omotoyossi fast att han spelat sin sista match för Helsingborg.

Nu i veckan, när Helsingborg hade träningsläger i Helsingör, var det meningen att Omotoyossi skulle ansluta till truppen – men stjärnan uteblev.

Var försvunnen tidigare

Stjärnan hade varit med Benins landslag och spelat VM-kval.

I dagsläget har Helsingborg ingen aning om var spelaren tagit vägen. Den enda information man fått är ett telefonsamtal, som man inte med säkerhet vet var det kom ifrån.

– Vi fick ett telefonsamtal från kille som utgav sig för att jobba för Benins fotbollförbund och han meddelade att Razak drabbats av malaria. Men vi har ännu inte hört något från Razak själv, säger HIF-tränaren Bosse Nilsson till Helsingborgs Dagblad.

Det är inte första gången som anfallaren har svårt att dyka upp i tid. För bara ett halvår sedan var Omotoyossi försvunnen i samband med ett landslagsuppdrag med Benin.

Han anslöt rejält försenad till Helsingborg och skyllde då på privata skäl samt svårigheten att tajma flyg.

”Något som inte stämmer”

Bosse Nilsson förklarar att lagets övriga spelare, Isaac Chansa och Adama Tamboura, som varit med i afrikanska VM-kvalet har hört av sig regelbundet.

– Sjävklart har vi förståelse för om Razak är sjuk, men då tycker man att han kunde höra av sig. Som det är nu känns det som att det är något som inte stämmer.

Till TT säger sportschefen Jesper Jansson att Helsingborg ännu inte bestämt sig om Omotoyossi ska få något straff eller inte.

– Det tänker jag inte uttala mig om innan jag har pratat med Razak och hört vad han har att säga.

Ni möter Gais i allsvenskan på torsdag, räknar du med att han spelar då?

– Absolut. Det har varit mycket snack om honom under våren och att han skulle vara på väg härifrån, men han är vår spelare och nu har vi dessutom fått reda på att han ska vara på väg hem igen. Mer än så vet vi inte.

ARTIKELN HANDLAR OM