Överväger att sluta

Martin Ingvarsson rädd effter skandalscenerna på Stockholms stadion

FOTBOLL

Efter skandalscenerna på Stockholms stadion – nu överväger domaren Martin Ingvarsson, 43, och hans allsvenska kollegor att lägga pipan på hyllan.

– Vi accepterar inte att vår arbetsmiljö är som den är, säger Ingvarsson.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Martin Ingvarsson. FOTO: BILDBYRÅN

Efter kvalmatchen mellan Djurgården och Assyriska stormades planen av hundratals supportrar.

I tumultet som uppstod blev flera Assyriskaspelare attackerade med slag och sparkar och enligt polisen handlar det om totalt fyra personer som nu är misstänkta för misshandel och ofredande.

Matchen dömdes av rutinerade proffsdomaren Martin Ingvarsson som med sina 293 matcher i allsvenskan innehar det svenska rekordet.

”Rädd av tanken”

Nu funderar Ingvarsson allvarligt på att ge upp domarkarriären, berättar han i en intervju med SVT:

– Vad hade hänt om jag hade fattat ett beslut som den större majoriteten av publiken hade tyckt varit fel? Säg att Djurgården hade fått en straff emot sig... Slår man ner en spelare när man har vunnit en match, vad skulle man då inte kunna göra med en domare om man har förlorat? Jag blir rädd av tanken, säger han till SVT.

Ingvarsson har hemligt telefonnummer, men får ändå hat-sms. Ett läser han upp för SVT:

Vill ha hårdare lagar

”Nu har du fått som du har velat, ut med Bajen bara. Du sitter väl och runkar och kollar in tabellen antar jag. Det här är inget hot, jag skulle aldrig skada en annan människa, men du har förstört många år framöver för mig, så grattis till dig. Proffsdomare – ha, vilket jävla skämt”.

Enligt Martin Ingvarsson måste det till en hårdare lagstiftning.

– Jag har kollegor som har övervägt noga om man ska fortsätta. Vad kommer hända i framtiden? Hur säkra kommer vi att vara på planen? Det måste till en hårdare lagstiftning, att man identifierar de som gör såna här saker och ger dem ordentliga straff, så att det avskräcker.