”Vi kommer ha ögon på det här”

Christensen och hans målvaktskollegor kommer ha blickarna på sig

FOTBOLL

Kim Christsensens "stolpkupp" var en nyhet för den svenska domarkåren.

En nyhet de kommer bära med sig.

– Jag har aldrig varit med om något liknande tidigare. Självklart kommer vi ha mer ögon på det här i fortsättningen, säger domarbasen Bosse Karlsson till Sportbladet.

Foto: BILDBYRÅN
UPPMÄRKSAMMA Domarna kommer ha ögonen på stolparnas position i fortsättningen.

Kim Christensen säger att han flyttat på stolpar ibland, Örebros John Alvbåge medger att han gjort samma sak.

Mycket talar för att det är slut på det nu.

– Självklart kommer vi att bevaka det här noggrant i fortsättningen. Det kommer alltid upp nya saker som man måste hålla ögonen på och nu kom detta, säger Bosse Karlsson.

Borde fått gult kort

Christensen anmäls nu till disciplinnämnden och riskerar att stängas av, men hade domaren Stefan Johannesson sett tilltaget hade straffet blivit ett annat.

– Då hade han fått gult kort för olämpligt uppförande, säger Bosse Karlsson.

Har du sett något liknande tidigare?

– Nej, aldrig. Den enda incidenten med en målställning som jag minns just nu är, jag tror det var Öster mot AIK, när bollen tog i insidan av målet och studsade ut. Men nu blev det så tydligt.

”Respekten försvinner”

Hur ser man på en sådan här sak som domare?

– Man behöver extra ögon som hjälper till, det är mycket att hålla reda på som domare. Men visst känner man lite att respekten försvinner när alla spelare försöker skaffa sig fördelar, och det är inte lätt. Jag tycker det var fantastiskt av Johannesson att se det här över huvud taget. Alla domarna gjorde ett kanonjobb, säger Bosse Karlsson.