Örebros Wanderson-protest avslogs

FOTBOLL

Den fotbollsallsvenska tabellen ändras inte. Detta står klart sedan Svenska fotbollförbundets besvärsnämnd på fredagen avslagit Örebros överklagande angående Gais-anfallaren Wanderson do Carmo.

Bakgrunden är att Örebro anser att Wanderson do Carmo var okvalificerad att delta i matchen lagen emellan den 28 september, som Gais vann med 3-0. Wanderson saknade, enligt Örebro, giltiga uppehålls- och arbetstillstånd, men friades ändå av Svenska fotbollförbundet disciplinnämnd. Örebro överklagade då beslutet till besvärsnämnden, som nu konstaterar att Wandersons förlängning av uppehållstillstånd var klart till matchen mot Örebro.

– Vi hade bara att bedöma om han hade rätt att vistas i landet eller inte det datum matchen mot Örebro spelades. Därför kan vi inte annat än avslå protesten, säger Lars Nilsson, besvärsnämndens ordförande till Nerikes Allehanda på nätet.

Nämnden säger att uppehållstillståndet löpte ut den 27 juli och fram till den 17 september var han att betraktas som "okvalificerad enligt tävlingsbestämmelserna".

– Hade någon av de klubbar Gais mötte då lämnat in en protest under den perioden hade utgången kunnat bli en helt annan, säger Lars Nilsson.

TT