Dif satsar på talangtränare

Ska utveckla sex unga: ”Det är enda uppdraget”

FOTBOLL

Djurgården gör en unik satsning på en individuell utvecklingstränare.

– Det är ett krav från riskkapitalbolaget, vi måste bli bättre på att få fram egna talanger, säger styrelseledamoten Ingvar ”Putte” Carlsson.

Foto: Foto: Bildbyrån
UNIK SATSNING Djurgårdens utvecklingstränare jobbar fristående från övriga tränarstaben och ska till en början bara sköta sex talanger – senare ska även A-laget få hjälp med utvecklingen.

Martin Sundgren, tidigare Lidingö och Svenska Fotbollsakademin, blir ansvarig för att utveckla sex unga spelare som Djurgården lyfter upp i A-truppen 2010.

– Sedan kommer han successivt att övergå till att jobba med hela 0A- lagstruppen om allt faller väl ut, säger Ingvar ”Putte” Carlsson.

Fristående

Skillnaden på Martin Sundgrens roll och andra individuella utvecklingstränare är att han är helt fristående från tränarteamet och jobbar direkt underställd sportchefen Stefan Alvén.

– Vi ville göra detta redan 2001 med Stefan Rehn men det fungerade inte, säger ”Putte ”Carlsson.

”Unikt”

Satsningen är ett krav från riskkapitalbolaget Djurgården Fotboll AB.

– Det är på tiden att Djurgården börjar producera egna talanger. Martin har tålamodet och behöver inte känna press att leverera i matcher. Hans enda uppdrag är utveckling. Det är en unik satsning som jag tror mycket på, säger ”Putte” Carlsson.

Martin Sundgren har tidigare tränat IFK Lidingö samt jobbat med utbildning på Svenska Fotbollsakademin (SvFA). Hans kontrakt löper på ett år.