”Jag bestämmer mig hyfsat snart”

Linderoth om comebacken
– och en eventuell tränarroll

FOTBOLL

Han har inte bestämt sig för om han ska fortsätta att spela eller inte.

Men Tobias Linderoth, 30, funderar på att göra flera av sina tidigare spelarkollegor sällskap – vid sidan om planen.

– Jag kan tänka mig att vara tränare, säger han.

Foto: Magnus Wennman
Elfsborg och Mjällby väntar på besked från Tobias Linderoth om hur han vill fortsätta sin karriär.

När Linderoth och hans turkiska klubb Galatasaray gick skilda vägar i januari var flera allsvenska klubbar intresserad av mittfältarens tjänster.

I både Elfsborg och Mjällby går man ännu och väntar på ett besked.

– Jag funderar fortfarande på min framtid. Just nu försöker jag bara leva ett normalt familjeliv, säger Tobias Linderoth till Sportbladet.

När bestämmer du dig?

– Hyfsat snart. Ska jag spela i allsvenskan måste jag komma igång ordentligt till uppehållet så att jag kan vara med till andra halvan av säsongen. Jag kan inte vänta till hösten med att bestämma mig.

– Men jag kanske har andra saker att tillföra i en förening än att vara på planen.

Är du sugen att jobba vid sidan om istället?

– Ja, sådana tankar finns. Jag har en del erfarenhet från min karriär och det skulle vara intressant att försöka utveckla ett lag.

Som tränare eller i en sportchefsroll?

– Jag känner mig mer lockad att försöka hjälpa till som tränare. Jag tror inte jag har den säljarinstinkt som man behöver i de andra rollerna, haha.

– Men det här är mer framtida tankar. Och det gäller att jag får ett erbjudande också. Det är inte säkert det går att kombinera med att spela själv – om jag väljer att göra det. Det är spännande beslut jag måste ta snart.

”Sprider alltid glädje”

Skulle Tobias Linderoth gå i pappa Anders tränarfotspår blir han också ytterligare en ur en landslagsgeneration med Henrik Larsson, Johan Mjällby, Jesper Blomqvist med flera som fortsätter i en någon form av ledarroll inom fotbollen.

Det gäller även Linderoths egna närmaste vänner.

– Jag träffade Mackan (Allbäck) på en match i Göteborg. Där har förbundet hittat helt rätt roll för honom. Han sprider alltid glädje omkring sig och får andra att må bra.

Håller du igång själv nu?

– Jag joggar och kör motionscykel samtidigt som jag försöker vila kroppen.

Är du skadefri?

– Ja, det är jag. Jag tränade för fullt under hösten och vintern med Galatasaray innan de sa upp kontraktet. Men nu kände jag att pausen kom perfekt.

Följer du allsvenskan?

– Ja, absolut. Jag har sett de flesta av Elfsborgs och Mjällbys matcher. Jag följer dem bra.

Tror på Mjällby

Vilket lag är det som gäller för dig om du ska spela igen?

– Jag vet inte, jag känner för både Elfsborg och Mjällby. Det handlar lite om var man är bosatt och vad vi vill. Vi bor i Borås nu men har stuga i Hällevik också. Vi är lite på båda ställena.

Vad tycker du om Elfsborg och Mjällby så här långt av allsvenskan?

– Jag är inte överraskad av Mjällby. Jag visste att de skulle göra det bra. Det var därför jag valde att prata med dem om att eventuellt spela där. Men jag trodde inte att de skulle ha så svårt för Gefle som de hade i senaste matchen.

– Jag är uppväxt i Hällevik så jag vet vad det betyder för regionen och alla där att ha Mjällby i allsvenskan.

Och Elfsborg?

– Man kanske hade förväntat sig att Elfsborg skulle ha lite mer poäng, men de har inte vunnit matcher där de varit bättre laget. De var förtjänta att vinna mot Häcken och hade otur mot Kalmar. Men de blir ett topplag garanterat.