”Årets liga är som den fula ankungen”

Alvbåge: Allsvenskan 2010 kommer att ha två helt olika ansikten

FOTBOLL

Till vintern, då allsvenskan är över och man blickar tillbaka på säsongen, så kommer man att kunna jämföra allsvenskan med en saga av H.C. Andersen.

Allsvenskan 2010 borde man redan nu kunna döpa om till Den fula ankungenligan 2010.

John Alvbåge.

Nu är det bara en månad kvar till VM-uppehållet och vi är just nu inne i ett NHL-liknande spelschema med många täta matcher på programmet. Prickar man som lag in en formtopp nu så har man en underbar chans att klättra högt upp i tabellen och ha ett fint utgångsläge inför hösten.

Men visst känns det lite konstigt att ta ett långt break när vi precis har dragit igång. Just nu har vi spelat sex omgångar och det är först nu som det börjar likna något. Vädret blir mer inbjudande för publiken och planerna börjar förvandlas från åkrar till gräsmattor.

Nu gäller det att få det rätta flytet och kriga röven ur byxorna i en månad sen kan vi läka såren och vila kropparna i två månader tills nästa allsvenska match.

Hösten blir något helt fantastiskt

Om våren har varit negativt omtalad med dåliga planer och publikras så tror jag att hösten kommer att bli något annat. Planerna kommer att vara fantastiska eftersom att gräsplanerna har fått växa till sig i lugn och ro.

Höstsäsongen kommer också innebära att publiken och vi spelare kommer att vara fullpumpade med inspiration efter VM-slutspelet. När inte vi i Sverige är med i VM så tror jag att suget efter fotboll och speciellt inhemsk fotboll kommer vara stor då vi drar igång igen.

Allsvenskan 2010 kommer att ha två helt olika ansikten, skulle man kunna säga.

Från grå och trist – till vacker

Allsvenskan 2010 kan helt enkelt jämföras med Den fula ankungen. Från början grå och trist och helt enkelt ful, men till slut kommer serien att växa till sig och till hösten har vi en vacker liga som vi inte behöver skämmas över.

H.C. Andersen ville med sin saga lära ut just det att man inte ska döma någon efter utseendet, men det är just det vi hittills gjort med vår kära allsvenska.

Visst har allsvenskan inte varit vacker så här långt, men sakta men säkert ser vi en förvandling och när vi summerar det allsvenska året 2010 så tror jag att vi kommer se tillbaka på en säsong som förvandlades till något som inte var så fult.

Vi går helt enkelt mot bättre (Allsvenska) tider!

John Alvbåge