MFF-debutanten inför derbyt: ”Jag är redo”

Jansson i sitt livs match i kväll

FOTBOLL

MALMÖ. Han har aldrig spelat en allsvensk match från start.

I kväll ska Pontus Jansson, 19, stoppa HIF i superderbyt.

– Jag är absolut redo, säger Jansson till Sportbladet.

Tar plats bredvid Daniel Andersson i mittförsvaret.

I lördags skadade Pontus Janssons bästa kompis knät. Kompisen heter Jasmins Sudics och hans frånvaro öppnar upp för Janssons allsvenska debut från start – som mittback i derbyt mot HIF.

– Jag lider med Jasmin, det är jättetråkigt. Jag hoppas att han är tillbaka så snart som möjligt, säger Jansson som inför årets säsong var anfallare.

”Inte helt nytt”

– Jag spelade mittback i pojkallsvenskan för Arlöv när jag var 15, så helt nytt är det inte.

Hittills i år har det blivit två korta mittbacksinhopp i allsvenskan för Pontus Jansson.

Vad säger du om att få spela från start mot just HIF?

– Det tycker jag bara gör det hela ännu roligare. Det kan vara bra att få en sådan här match, då får man det tufft direkt och kommer in i det. Så jag ser det bara som en möjlighet.

Vad betyder det för dig att spela bredvid en så rutinerade spelare som Daniel Andersson?

– Det är bra att spela med Danne och bra att ta del av allt det som han kan. HIF kommer säkert att ligga hårt på honom och om jag får spela kommer jag nog att får sköta mycket av uppspelen. Jag tar det som en chans att utvecklas.

”Jag är spelskicklig”

Hur beskriver du dig själv som fotbollsspelare?

– Det har blivit lite annorlunda sedan jag blev mittback. Men jag är en spelskicklig spelare. Innan var jag en rätt lat anfallare som tog det lugnt och väntade på bollarna, nu är det mer att göra ett jobb för laget. Men jag gillar det.

På Olympia i kväll kommer den unge mittbackstalangen att ställas mot allsvenskans kanske största anfallstalang, HIF:s anfallare Rasmus Jönsson.

– Rasmus är ett år äldre än mig, men jag kommer ihåg från när vi var små, då möttes vi ofta. Han är en duktig spelare, jag har hört från de andra i laget att han är bra. Men han ska inte vara några problem, säger Pontus Jansson.