Kalmar snuvar Örebro på Johan Bertilsson

Degerfors succéman tar steget till allsvenskan

FOTBOLL

Kalmar snuvar Örebro på Degerfors stjärnskott Johan Bertilsson. Det står klart efter att Bertilsson skrivit på ett fyraårskontrakt med smålandsklubben.

Mittfältaren Bertilsson, 22, har imponerat i superettan i år och är en klart bidragande orsak till nykomlingen Degerfors fina resultat hittills. Värmlänningarna parkera på en fin femteplats i superettan efter bland annat fem mål av Bertilsson. Men nu tappar man alltså en av sina bästa spelare.

– Jag har haft fina år i Degerfors IF men är nu redo att ta nästa steg och Kalmar FF känns helrätt för mig, säger Bertilsson till Kalmars hemsida.

Enligt Degerfors hade han en klausul i kontraktet som gjorde att Bertilsson fick lämna klubben vid ett bud på en viss summa.

– Johan är en kvick och kreativ spelare som har haft en bra utveckling i Degerfors IF. Vi är väldigt nöjda med att ha kommit överens med honom om att representera Kalmar FF de kommande åren, kommenterar Kalmars klubbchef Svante Samuelsson övergången till Kalmars hemsida.

Örebro har tidigare försökt värva Johan Bertilsson och förklarade nyligen att man fortfarande var intresserade. Nu får alltså se sig snuvade på talangen.

Bertilsson kommer att bli spelklar för Kalmar den 1 juli när transferfönstret öppnar, men finns tillgänglig för Degerfors i fyra matcher tills dess, bland annat i hemmamatchen mot Hammarby på torsdag.

ARTIKELN HANDLAR OM