Varför lägger man matcher på fredagar?

Alvbåge: Vem tittar på Häcken–Halmstad i stället för Idol på tv?

FOTBOLL

Jag vet att jag är långt ifrån den intelligentaste mannen på denna planeten men ibland så tänker jag till och jag har här skrivit ner lite tankar jag haft under veckan som gått.

Det har talats ivrigt om publiktappet i årets allsvenska. Nu har man börjat lägga allsvenska matcher på fredagskvällar också. Varför det, för bättre publik ger det knappast?

Är det för att locka en yngre publik? Kanske vill förbundet nå ut till den förfestande publiken.

Men hur tänkte man då undrar jag eftersom matcherna krockar med Idol!

Det är väl inte en kotte som tittar på Häcken mot Halmstad i stället för Idol på TV4?

Allsvenskan går mot sitt slut, det är mindre än två månader kvar. Det var ju fan inte så längesen som vi drog i gång spektaklet!

Men det är en dryg tredjedel kvar och 27 poäng kvar att spela om. Det är inte mycket kvar i kalendern men oj så mycket som kommer att hända på så kort tid!

Ett landslagsuppehåll är alltid lite i vägen. För har du förlorat så vill du snabbt ha en ny match så du kan glömma den gamla och har du vunnit så vill du ju fortsätta på den inslagna vägen. Men att ta en allsvensk vilopaus med en skön seger i bagaget är i och för sig rätt så skönt.

Jag är rätt så nöjd över att vi i ÖSK redan har mött Åtvidaberg två gånger denna säsongen. Åtvid har nu rest sig på nio och kommer att bli svåra under hösten. Årets så kallade bottenstrid är tät, mycket tät.

Att missa ett slutspel kan vara bra för en nation, för den hungern som fotbollslandslaget visar nu är härlig att se. Många VM nationer ser lite mätta ut. Ta bara VM-finalisterna som ett exempel. Spanien blev överkörda av Argentina (som visserligen är ett rätt så hyfsat fotbollslag) och Holland slog Finland med ett nödrop på hemmaplan.

Omgång 21 har redan sparkat igång, mitt under självaste Idol. Snart är som sagt allsvenskan slut igen, bara två månader kvar. Så det gäller att njuta så länge det varar eftersom att det allsvenska mörkret sen är alldeles för långt.

Nu kör vi...

John Alvbåge

ARTIKELN HANDLAR OM