Lagrell: Spela cup- finaler i Stockholm

”Gjorts stora investeringar i nya nationalarenan”

Foto: Foto: scanpix
TVÅNGFLYTTAS? Malmö FF och Helsingborgs IF spelar final i årets supercup. I framtiden kan de båda skånska lagen få spela cupfinaler – i Stockholm.
FOTBOLL

Förbundsordförande Lars-Åke Lagrell vill ha samtliga cupfinaler i Stockholm i framtiden.

– På Swedbank Arena kan vi spela inför 50 000 åskådare som sitter varmt och skönt, säger Lagrell.

Matcherna Lars-Åke Lagrell syftar på är finalen i svenska cupen på hösten samt supercupfinalen på våren.

– Jag har sagt till tävlingskommittén att bearbeta frågan, sedan får representantskapsmötet avgöra saken i november, säger han.

I år möts Malmö FF och Helsingborg i supercupfinal 19 mars.

Ska en sådan match verkligen spelas i Stockholm framöver, Lars-Åke?

– Det är det som är frågan. Det måste tävlingskommittén penetrera ordentligt. Men fotbollsrörelsen har gjort stora, ekonomiska investeringar i nya nationalarenan.

Malmö FF:s VD Pelle Svensson:

– Vad gäller supercupfinalen ägs de matcherna av Kentaro (schweziskt Tv-rättighetsbolag) genom Tv-avtalet. De tar alla intäkter. Vi har lämnat en offert för att spela årets final på Swedbank Stadion i Malmö. Då handlar det om att täcka kostnader, vi gör ingen ekonomisk vinst på matchen, den går i så fall till Kentaro, säger Pelle Svensson.

Hur ser du på svenska cupen-final i Stockholm?

– Jag har inget emot en tradition liknande i England där FA-cupfinalen alltid spelas på Wembley. Men kommer det 2000 personer blir det inget kul. Gärna 50 000 åskådare men det förutsätter på att man är duktig på marknadsföringen, säger Pelle Svensson.

ARTIKELN HANDLAR OM