Paulinho segerskytt för Häcken mot ÖSK

FOTBOLL

Häcken besegrade Örebro med 2–1 i en chansrik match, och tog ett viktigt steg upp från allsvenskans bottenstrid. Paulinho gjorde segermålet i 86:e minuten.

Örebro träffade stolpen redan i femte minuten på Rambergsvallen. Sedan var det Häcken som radade upp chanser. Josef Karlsson hade de flesta, bland annat ett stolpskott i 13:e minuten.

Men det var Jonas Henriksson som ordnade 1–0 i 17:e minuten. Han förlängde en kort frispark från René Makondele med en nicktouch, så att bollen seglade in vid bortre stolpen.

Örebro hade svårt att hålla emot Häcken på mittfältet i första halvlek. Gång på gång skickade hemmaspelarna stickare till lagkamrater på väg att springa igenom gästernas lite tröga försvar.

Anttonen kvitterade

Men efter paus tog Örebro kommandot. I 58:e minuten kom 1–1, som inte var olikt 1–0. Samuel Wowoah slog en hörna som Patrik Anttonen mötte tidigt och nickade in över Häckens målvakt Christoffer Källqvist.

Några minuter senare tippade Källqvist ett skott från Markus Astvald i stolpen.

Häcken bytte in Paulinho, som också träffade stolpen med kvarten kvar. Returen gick till Mathias Ranégie, som sköt utanför öppet mål.

Nu hade dock Häcken tagit över igen. I 86:e minuten fick Paulinho en stickare in i straffområdet, där han sprang loss och sköt 2–1.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM