Aftonbladet
Dagens namn: Amalia, Amelie
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Förlorar sin agentlicens – fortsätter ändå jobba

Skandalomsusade agenten Oliver Cabrera fråntas sin agentlicens av fotbollsförbundets disciplinnämnd i den första domen av sitt slag i Sverige.

Men Sportbladet kan avslöja att straffet, även i väntan på Fifas beslut, redan i dag i praktiken är verkningslös.

– Jag kommer att jobba som vd för bolaget tills överklagan är behandlad, säger Cabrera.

Oliver Cabrera.   Oliver Cabrera.

Oliver Cabrera döms på två punkter där den grövre är den som kostar honom licensen. Ett dokument bevisar att agenten förhandlade för Roni Porokara, utöver sitt uppdrag för Örebro SK, i förhandlingar med israeliska Maccabi Haifa om en övergång för finländare.

– Jag har aldrig representerat Roni Porokara. Jag skrev under ett papper, inget avtal utan ett tillstånd, som jag trodde gällde Örebro som klubb. Jag har gjort ett misstag och det erkände jag, säger Cabrera exklusivt till Sportbladet.

’Kan inte vara misstag’

Den förklaringen viftar Disciplinnämnden bort som otrolig.

– Enligt oss kan det inte vara ett misstag att ha två avtal där du företräder båda parterna. Det är en allvarlig överträdelse, säger nämndens ordförande Kenneth Thallinger.

Sportbladet var på plats när en chockad Cabrera fick beskedet att han förlorar sin rätt att verka som agent. Men straffet blir i praktiken verkningslöst.

’Ger dem tio miljoner’

– Jag kommer att fortsätta jobba som vd för OML Sport tills överklagan är behandlad. Jag tänker självklart respektera fotbollsförbundets beslut men kommer att instruera och guida mina licensierade agenter som ingår i gruppen. Det viktigaste för mig är att mina klienter får bästa möjliga service. säger Cabrera.

Cabrera, som säger att han nu ska ta semester med sin familj, är dock säker på att överklagan till Besvärsnämnden kommer att gå igenom.

– Jag anser att förbundet inte har tillräckliga bevis för att påstå att jag suttit på dubbla stolar. Det gör jag med utgångspunkt att jag aldrig gjort det. Om de kan bevisa att jag suttit på dubbla stolar ska jag personligen ge förbundet tio miljoner kronor i skadestånd.

SENASTE NYTT

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SPORTKRÖNIKÖRER
Om Aftonbladet