VM-målvakt vill spela i Djurgården

”Har min dotter i Stockholm och vill spela i allsvenskan”

FOTBOLL

VM-målvakten William Amamoo har tröttnat på proffslivet i Egypten.

Den enda platsen han vill till: Sverige.

– Jag har min dotter i Stockholm och vill spela i allsvenskan, säger han.

Foto: Bildbyrån
William Amamoo vill hem till Sverige, Stockholm och Djurgården.

Han satt på Ghanas landslagsbänk under VM 2006 och spelade för landslaget så sent som i våras. Nu vill den förre Vasalunds-målvakten William Amamoo bli förstamålvakt till VM i Sydafrika 2010. Den resan ska gå via Sverige.

– Pengar är inte allt här i världen. Jag trivs bra och får spela här nere men saknar min dotter väldigt mycket. Hon bor i Stockholm och jag vill spela i allsvenskan nästa säsong.

– Förhoppningen är att hamna i något av topplagen så jag kan ta upp jakten på förstaplatsen i landslaget med Richard Kingson. Svenska ligan håller bra klass och jag känner fortfarande att jag kan utvecklas mycket mer.

”Enda alternativet”

Amamoo, som även spelat i rumänska och ungerska ligan, lämnade division 1-laget Vasalund i våras för spel i Telecom Egypt.

– Som det känns nu är allsvenskan det enda alternativet för mig. Det är dit jag vill. Jag gillar både Elfsborg och Djurgården.

Djurgården har en darrig säsong bakom sig, inte minst defensivt.

– Målvakterna har inte fått samma hjälp av laget som under tidigare säsonger. De har utelämnats på ett helt annat sätt, men det är klart att de precis som alla andra är under luppen när säsongen ska utvärderas, säger assisterande tränaren Paul Lindholm.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson säger att det inte finns något intresse just nu för Ghanas VM-målvakt.