Lukic och Jeglertz klara för Djurgården

”Mycket spännande”

FOTO: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Nu är det klart.

Det blir Zoran Lukic och Andrée Jeglertz som ersätter Siggi Jonsson och Paul Lindholm som tränare i Djurgården.

– Det ska bli mycket spännande att komma till Djurgården, det är ett av de absolut intressantaste uppdrag man kan få inom svensk fotboll, säger Jeglertz till Djurgårdens hemsida.

Sportbladet.se berättade tidigare under fredagen att Zoran Lukics övergång från Qviding till Djurgården var klar efter att klubbarna till slut kommit överens.

– Efter de förutsättningar som fanns så är vi väldigt nöjda med den här överenskommelsen och Djurgården måste också vara nöjda för de får en fantastisk tränare som är bra för Djurgården och för svensk fotboll. Zoran ska träna på allsvensk nivå och vi är bara glada att vi kunde behålla honom i tre år med våra begränsade resurser, säger ordföranden Joacim Nordh till sportbladet.se.

”Spännande kombination”

Zoran Lukic återvänder därmed till klubben han tillhörde mellan 1993 och 2004. Fram till 1999 var han ansvarig för U-laget, därefter A-laget som han tillsammans med Sören Åkeby förvandlade till Sveriges bästa. Nu ska han försöka göra om bedriften tillsammans med Andrée Jeglertz.

– Jag kan Jeglertz för dåligt. Här har ju Zoran och Lasse (Borgström) varit en mycket bra kombination. Det gäller att Andrée vågar stå upp mot Zoran för hur bra han än är så har han ju inte alltid rätt. Men jag tycker att det känns som en spännande lösning och det är kul att Djurgården vågar sig på det här, säger Joacim Nordh.

Duon presenterades på Djurgårdens hemsida under fredagskvällen. Kontrakten är på tre år och från och den 7 januari är det Lukic och Jeglertz som leder träningen tillsammans. Det blir alltså ett delat ledarskap.

– Det blir en grund för deras arbete och båda dessa tränare uppfyller de krav på erfarenhet och kunskap som vi ser som en förutsättning. Båda har dessutom meddelat att de ser ett delat ledarskap som en mycket spännande arbetsform, säger Djurgårdens sporchef Göran Aral till dif.se.

FAKTA

Djurgårdens nya tränare:

Andrée Jeglertz

Född: 1972

Spelarkarriär: Husie IF, Malmö FF, IFK Trelleborg, Umeå FC, IFK Hässleholm, Gimonäs CK, totalt 25 allsvenska matcher och 3 U21-landskamper

Klubbar som tränare: Gimonäs CK 2003 (div. 3), Umeå IK 2004-2008 (Damallsvenskan)

Meriter som tränare: SM-guld i Damallsvenskan med Umeå IK 2005, 2006, 2007 och 2008

Segrare Svenska Cupen med Umeå IK 2007

Zoran Lukic

Född: 1956

Spelarkarriär:FC Sarajevo, Favorit FC, Admira Wacker. 3 A-landskamper för Jugoslavien

Klubbar som tränare: Djurgården ungdom 1993-1998, Djurgården A-lag 1999-2004, Örgryte IS 2005-2006, Qviding FIF 2006-2008,

Meriter som tränare: SM-guld med Djurgården 2002 och 2003, Segrare Svenska Cupen med Djurgården 2002

Källa: Dif.se