”Klart jag vill hjälpa klubben”

Mjällby på väg att få hem Erton Fejzullahu: ”Har en bra relation”

FOTBOLL

STOCKHOLM./CARTAGENA. Mjällby är på väg att få ett spektakulärt nyförvärv.

Hollandsproffset Erton Fejzullahu ska lånas ut under våren och vill gärna spela i sin förra klubb.

– Det är klart att man vill hjälpa dem, säger 22-åringen till Sportbladet.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Vänder hem? Erton Fejzullahu har fått lite speltid i sitt klubblag NEC Nijmegens. ”Det viktiga är komma till en klubb som vet vad jag går för och att få speltid”, säger han.

Det har inte varit Erton Fejzullahus säsong så här långt. I början av hösten kämpade han emot en ljumskskada och därefter har han aldrig slagit sig in i NEC Nijmegens elva. Inte minst för att han konkurrerar Björn Vlemnickx, belgaren som gjort flest mål i hela ligan.

– Ja, vad ska jag säga? Han har gjort 17 mål, jag noll, säger Fejzullahu när Sportbladet ringer.

– Jag snackade med coachen för ett tag sedan och frågade om jag gjorde något fel. Han sa ”nej, du presterar jävligt bra”. Men konkurrensen är som den är just nu.

”Blir inte så många matcher”

För att svensken ska få speltid planerar Nijmegen att låna ut honom under våren. Och den nya klubben kan mycket väl heta Mjällby.

– Det hade inte varit fel. Det är klart man vill hjälpa Mjällby, säger Fejzullahu.

Har de råd med din lön?

– Det får du ta med klubbarna, det får de snacka om.

– Nackdelen med allsvenskan är att de startar i april och Nijmegen vill låna ut till juni. Det blir inte så många matcher. Men det viktiga är komma till en klubb som vet vad jag går för och att få speltid.

”Bra relation”

Fejzullahu berättar att han har haft regelbunden kontakt med Mjällby sedan han lämnade för ett och ett halvt år sedan. Och även klubbarna har en bra dialog.

– Vi har en bra relation till NEC efter att de värvat Erton och vi fick Mostapha El Kabir från dem. Jag kan nog komma överens med sportchefen Carlos Aalbers, säger Mjällbys sportchef Thomas A Borstam.

– Att vi lånar hem Erton är ett scenario som vi har diskuterat. Känner han att det är något som han verkligen vill så är jag förhoppningsfull att vi når en lösning. Det skulle vara en fantastisk förstärkning.

ARTIKELN HANDLAR OM