Fortsatt tungt för IFK Göteborg

Klicka på bilden för en större version!
FOTBOLL

IFK Göteborg fortsätter att ha problem med offensiven. På de senaste sju matcherna har Blåvitt inte gjort mer än tre mål.

– Jag kan garantera att det blir bättre när allsvenskan börjar, säger Tobias Sana.

Foto: bildbyrån
Tobias Sana.

Säsongen började okej, men den inledande formen försvann snabbt. På de senaste sju matcherna har IFK Göteborg spelat två oavgjorda, förlorat fem och bara gjort tre mål.

”Tröttnade i andra”

Igår förlängdes den segerlösa sviten när Blåvitt föll mot vitryska Bate Borisov med 0-1. Matchen, som spelades i turkiska Antalya, avgjordes med kvarten kvar av landslagsbacken Igor Shitov.

– Vi står bra upp i första och har de farligaste chanserna men vi tröttnade lite i andra, säger Tobias Sana som startade till vänster i 4–2–3–1-systemet.

Vilken klass höll Bate?

– De hade mycket boll. I bollskicklighet hade de lätt varit topp-tre med Malmö och Elfsborg. Vi fick jobba hela matchen. För mig var det ingen drömmatch, jag gillar när vi har boll och jag kan utmana. Men det är nyttigt, man lär sig mycket.

”Blir bättre”

På de senaste sju matcherna har ni gjort tre mål. Är det dags att bli orolig – säsongen börjar snart?

– Nja, man ska inte dra för stora växlar av försäsongen. Förra året vann vi allt innan serien men fick en riktigt tuff säsong. Vi är inne i en hård träningsperiod också. Det kommer att bli bättre, det vet jag.

”Bästa hotellet”

Gör ni mer än tre mål på de första sju omgångarna?

– (Skratt) Jag kan garantera att det blir bättre när allsvenskan börjar.

Dessutom är Tobias Sana nöjd med träningslägret i stort.

– Det är riktigt gött att vara här. Hotellet är det bästa jag någonsin bott på. Sjukt fint, säger 21-åringen.

Oskar Månsson