”Dif passade aldrig mig”

Sharbel Touma tränade sönder sig – valde att lämna laget

Tredje viktigast Touma som lämnade Djurgården första gången 1999 återvände till klubben förra säsongen. Något han fick betala en hel del för. Han pressades till överbelastning och tvingades till två och en halv månads rehabilitering utan boll. Nu är Sharbel Touma redo att utmana sina gamla lagkompisar.
FOTBOLL

I fjol bad han Djurgården att få träna lättare, men fick inte gehör.

Så Sharbel Touma pressades till överbelastning, lämnade laget och har nu lagt två och en halv månad på

rehabträning utan boll för att komma tillbaka.

– Djurgården kör sitt och tror stenhårt på det, men det passade aldrig mig, säger han.

I Sportbladets rankning är Touma allsvenskans tredje viktigaste värvning i år. Men när Syrianska fick över den offen-

sive dirigenten från Djurgården var han ordentligt utsliten. Ena ljumsken smärtade och vanlig träning var inte att tänka på. Inte på hela vintern.

”Det gick inte”

– Jag valde bort att träna med laget. Det gick inte. Det var ren överbelastning sista matcherna, därför tvingades jag plocka bort bollträningen hela december, januari och en bit in i februari, säger Touma.

Han trivdes aldrig med Djurgårdens träningsmetoder. När truppen löptränade under VM-uppehållet närmade sig Touma bristningsgränsen och meddelade det till tränarna. Men han upplever inte att de hjälpte honom. Det har kostat honom vinterns träning med Syrianska.

– Klart jag nämnde det för dem, men de kör sitt. Det passar kanske vissa, men inte mig. Det var mycket långlöpning ute på Djurgården. Sedan körde man mycket, helt enkelt. Många pass i veckan, vilket inte är det bästa alltid,

säger han.

Hur spelade det in när du bytte klubb?

– För mig är sådant där jätteviktigt. Jag har precis fyllt 32 och vet vad som funkar bäst för min kropp. Skulle jag spela för en klubb som kör så hårt skulle jag inte klara av det upplägget.

”Kände mig nedtränad”

Hur besviken är du på Djurgården?

– Många matcher kände jag mig tung och lite nertränad, men körde på, för så är det.

– Man kör på. Men i dagsläget, när jag fått lägga upp träningen själv är jag fräschare och explosivare. Jag är ingen långdistanslöpare.