Här är allsvenskans 10 bästa nyförvärv

Sportbladets Kristoffer Bergström listar de viktigaste värvningarna

FOTBOLL

1. Andreas Augustsson, Horsens till Elfsborg

Kommentar: Det finns till synes inga skäl till oro för guldfavoritens offensiv. Defensiven bygger på en vildhjärna som återvänder från Danmark. Augustsson har utvecklat sitt passningsspel, men den riktiga nyttan gör han som pådrivare. Med sin högljudda, energiska stil märks han direkt från avspark. Framförallt om du är motståndaranfallare.

2. Andreas Haddad, Assyriska till Örebro

Kommentar: Var Örebro galna eller panka? Det var frågan som ställdes när centertankarna Paulinho och Kim Olsen lämnade och ersattes med en kille som gjorde åtta mål i superettan 2010. På försäsongen har svaret ändrats till "genialiska". Haddad har gjort uppåt tio mål och blivit fyrtornet som ÖSK:s anfall lutar sig mot.

3. Sharbel Touma, Djurgården till Syrianska

Kommentar: Abgar Barsom och Johan Arneng ska vinna boll på innermitten. Sharbel Touma ska bygga upp anfallen. I fjol var han en av allsvenskans främsta mittfältare, nu väntas han slå frisparkarna och ta distansskotten.

4. Peter Larsson, FC Köpenhamn till Helsingborg

Kommentar: Luckan efter Joel Ekstrand proppas igen av en inte lika spelvillig, men precis lika brytningssäker mittback. Larsson är "bara" på lån men bär ett tungt lass.

5. Astrit Ajdarevic, Örebro till Norrköping

Kommentar: Svår att gradera hittills. Var i sina finaste stunder lysande i Örebro i fjol och har nu hittat sin roll som kreativ mittfältare för nykomlingen.

6. Andreas Drugge, Trelleborg till IFK Göteborg

Kommentar: En orimlig värvning i fjol med tanke på att Pär Ericsson skulle släpa bakom Hysén. Nu förväntas Drugge fiffla fram bollarna, vilket har gått bra ungefär hälften av träningsmatcherna.

7. Kristoffer Fagercrantz, J Södra till Kalmar

Kommentar: Gjorde elva mål i superettan och är värvad för sin fina frisparksfot. Kommer ha en framträdande roll bland brassarna i Kalmars offensiv.

8. Joel Riddez, Strömgodset till Djurgården

Kommentar: Återvände efter tio år till Djurgården och tog kaptensbindeln direkt. Bär tungt ansvar för lagets vänsterkant.

9. Lasse Nilsson, Vitesse till Elfsborg

Kommentar: Elfsborg har stor offensiv kraft, men någon måste ta Avdicrollen. Ska någon göra mellan 15 och 20 mål för Boråsarna är det Nilsson.

10. David Elm, Fulham till Elfsborg

Kommentar: Tippas av somliga vinna skytteligan, men är egentligen en target som ofta har ryggen mot mål. Det har Elfsborg saknat. Därför kommer laget spela olika beroende på om Elm är inne eller inte.