Strömbergsson om filmningar: ”Inte ok”

Foto: Bildbyrån
Markus Strömbergsson
FOTBOLL

Allsvenskans överlägset mest omtyckte domare är bergsäker:

När filmningar sker måste de agera kraftfullt.

– Jag tvekar inte inför att gå in och ta gult kort och bli förbannad, säger Markus Strömbergsson.

Bästa domarna (klicka på bilden för större version).

Ett par röster föll på Martin Hansson och Jonas Eriksson, men ingen var i närheten av Markus Strömbergssons popularitet bland spelarna.

”Känner mig respekterad”

Domaren tror att hans sätt att prata och motivera beslut på planen spelar in. Och att han kan ta en rungande utskällning.

– Jag känner mig inte omtyckt men respekterad. Jag tror mycket beror på att jag skiljer på privatperson och domare. Skulle jag vara Markus därute och få massa kritik skulle jag kunna handla i affekt och bli förbannad, men det är inte mot mig som person som spelare eller media reagerar negativt. Det är åt mig som domare, säger han.

”Ingen vill ha filmningar”

Erik Sundin röstades fram som värsta filmaren, men tycker inte epitetet är rättvist. Markus Strömbergsson säger sig inte ha några större problem med någon teaterapa i allsvenskan.

– Jag talar för mig själv, fast jag går på en del: jag ser det inte som ett stort problem. Klart att vissa spelare förstärker, men det är i undantagsfall någon fuskar. De gånger det sker och jag upptäcker det är det viktigt att visa att ”det här är inte okej!”. Fotbollen måste stå i centrum och ingen vill ha filmningar, så vi i domarkåren måste alltid försöka beivra det.