Förbundet: Vi är nöjda

Foto: Bildbyrån
Varken spelarna eller publik såg direkt nöjda ut efter allsvenskans premiärmatch mellan Halmstad och Kalmar.
FOTBOLL

Underkänt!

Sportbladets läsare totalsågar den allsvenska premiären.

Varför inte börja med ett hett derby eller en given toppmatch?

– Vi är nöjda med spelschemat. Det är inte så enkelt som man kan tro, säger Tommy Theorin, generalsekreterare i Sef.

Efter 0–0-matchen på Örjans Vall lät Sportbladet läsarna att sätta betyg på matchen. Att säga att spelkvalitén blev sågad vore en underdrift – nästan 80 procent av de som röstar har delat ut bottenbetygen.

Varför inte dra igång säsongen med en mer attraktiv match, undrar många.

– Det är inte så enkelt som man kan tro. Vi försökt hitta så många heta matcher som vi kan i de två första omgångarna för att få en så bra start så möjligt. Vi är nöjda med spelschemat, det är tusen saker som vi måstet ta hänsyn till, säger Tommy Theorin, generalsekreterare i Svensk Elitfotboll.

”En intressant start”

Men varför inte börja med en pangstart, Skåne- eller Stockholmsderbyt eller kanske Göteborg-Örebro – det spelades ju bara en lördagsmatch?

– Vi känner att HBK–Kalmar är en intressant start och de andra matcherna har inte varit möjliga att lägga på lördagen. När det gäller Stockholmsderbyt ville tv sända den på måndagen, när det gäller Skånederbyt ville tv ha den på söndagen. Och så tror jag många reagerar för att det blev 0–0, hade det blivit 4–4 hade ingen klagat.

När börjar festen?

– Den har redan börjat, det är något speciellt med allsvensk premiär. Men imorgon (läs idag) kommer vi att bli starkare. Då blir det fest på många ställen.

ARTIKELN HANDLAR OM