Joel Riddez: Vi får be om ursäkt

Djurgårdens kapten: ”Det är för nervöst”

Foto: jimmy wixtröm
Publikfest Publiken på läktarna lyckades med något som spelarna på planen inte lyckades med – att bjuda på en riktig show. Djurgårdens fans bjöd dessutom på ett extra tifo mitt under matchen.
FOTBOLL

En målchans var.

Två uddlösa anfallsspel.

Derbyt var så dåligt att Joel Riddez vill be åskådarna om ursäkt.

– Publiken förtjänar bättre än det här, säger Djurgårdens kapten.

I första halvlek fick Mohamed Bangura en slumpchans på hörna, men sköt utanför. I andra halvlek räddade Ivan Turina en nick från Jani Lyyski.

Mer höjdpunkter finns inte att referera från gårdagens derby.

– Inramningen var fantastisk men nu blev det inte särskilt roligt. Det här ska ju vara höjdpunkten på säsongen, vi kommer inte närmare i Europa än så här, säger en besviken Daniel Tjernström efteråt.

Två missnöjda lag

Om vissa kryssmatcher har två vinnare så hade gårdagens 0–0-flopp två förlorare. Spelarna i Djurgården och AIK gladdes åt att de hade hållit nollan, men turades sedan om att kritisera sin egen insats.

– Tränarna vill att vi ska springa bakom AIK:s mittbackar, men vi lyckas inte vända upp, utan får hela tiden slå långbollar. Då är det jättesvårt för oss att skapa målchanser. Jag gillar inte långa bollar, säger Dif-anfallaren Kennedy Igboananike.

– Det var inte världens bästa match men det var en premiär och ett derby. Båda lagen kan bättre men det är en stormatch, den bästa fotbollen spelas inte i derbymatcherna, det blir mer kamp och i dag var det ingen bra fotboll alls, säger AIK-mittfältaren Kenny Pavey.

”Det är för nervöst”

Djurgårdens lagkapten tar det ett steg längre.

– Vi får be om ursäkt. Framför allt är vi lite spända och slår bort för mycket passningar. Det är för nervöst. Vi får inte i gång det spel vi vill och det blir tyvärr en dålig fotbollsmatch, säger Joel Riddez.

Exakt vad var felet?

– Det ligger på individnivå. Vi väljer för enkla lösningar i stället för att visa oss för bollhållaren och spela upp oss som vi ska göra. Vi fegar ur lite.

FAKTA

Så bra var fansen

Djurgården

Tifo

Det öppnade som en karneval där flaggor i rött, gult och blått viftade medan konfetti flöt runt i luften på Råsunda. Allt kröntes av tjock gul-röd rök som smetade ut sig så över stadion att avsparken fick skjutas upp ett par minuter.

Sånger

Ingen paradgren. ”Sjung för gamla Djurgår´n” är en dänga där åskådarna sjunger hjärtat ur sin kropp till raden ”visa folk att blåa ränder dom går aldrig ur”. Men annars är repertoaren rätt liten.

Wow-faktor

Andra halvlek har just börjat, matchen är sömning, supporterkampen verkar stanna av. Då, på en given signal, sprutar konfettin igen. Flaggorna viftar i väl inövade formationer. Och så tystnad. Och så ny karneval.

”Bonustifot” var snilleblixten som gav fansegern till Djurgården.

Totalt: 11

AIK

Tifo

Är det ett russin? En basketboll? Den bruna duken vecklades sakta ut, men visade sig föreställa en gammal hederlig läderkula. Resten var gul-svart, glödande och högljutt.

Sånger

Derbyts mest melodiska sångögonblick kom när AIK-klacken repeterade sin version av ”Inatt jag drömde”, med budskap om SM-guld – och att Djurgården åker ur. Stort plus för den vansinniga Mutumba-ramsan.

Wow-faktor

Det är pampigt, samstämmigt, stundtals hånfullt, men rätt förutsägbart. I en trist match tappade också Norra Stå fokus till sist och orkade inte förnya sig.

Totalt: 10