David Elm tillbaka i Kalmar – på ”fel” sida

FOTBOLL

Bröderna Elm blev ett begrepp i guldlaget Kalmar 2008.

Nu kommer David Elm tillbaka hem – i motståndarlaget.

– Folk här blev besvikna när han gick till Elfsborg, jag med. Han hade passat bättre hos oss, säger Kalmarkaptenen Henrik Rydström.

David Elm återvänder.

David Elm var den siste av de tre gulddoftande bröderna Elm att lämna Kalmar 2009. När han nu kommer tillbaka till Kalmar gör att han det som Elfsborgs och hela allsvenskans största prestigevärvning.

Kalmars lagkapten Henrik Rydström var en av alla i Kalmar som hoppades på att han skulle komma tillbaka, men förstår samtidigt sin före detta lagkamrat.

– Elfsborg kunde lösa honom. Vreden hade varit större om han gått till ett förmodat mitten- eller bottengäng, säger han.

”Kan nog bli buande”

Men han tror samtidigt att det kommer finnas en hel del besvikna supportrar på Guldfågeln arena:

– För Kalmarpubliken är det här en speciell match. Det kan nog bli lite buande under line-upen men jag tror inte det kommer kastas in några grishuvuden som när Figo kom tillbaka till Camp Nou, säger han.

’Har aldrig mött honom’

Hur tror du att det kommer bli att möta honom?

– Jag har aldrig mött honom i en match förut men på träning brukade vi alltid ryka ihop. Då fick man alltid de andra två bröderna mot sig också – oavsett vad som hade hänt ... Nu är han ju själv därute så vi får se hur han hanterar det, säger Henrik Rydström och skickar en passning till sin forne guldkamrat.

ARTIKELN HANDLAR OM