Hemlighetsmakeri inför derbyt

Axén: Jag kommer att ligga i buskarna på söndag

FOTBOLL

På måndag drabbar IFK Göteborg och Gais samman inför ett fullsatt Gamla Ullevi.

Gais-tränaren Alexander Axén är hemlighetsfull inför derbyt.

– Omotoyossi gjorde ett ganska bra inhopp senast. Och han är högaktuell för att vara med i truppen, säger han på presskonferensen.

På måndag är det dags för fotbollsfest i Göteborg. 18 450 biljetter är sålda till derbyt mellan IFK Göteborg och Gais, därmed är biljetterna till Gamla Ullevi slutsålda.

Det är Blåvitt som står som hemmalag, och tränaren Jonas Olsson hoppas att laget kan fortsätta att visa upp en positiv trend.

– Vi är absolut inte nöjda med sex poäng på sex matcher. Vi har inget att skylla på, men det är positivt att vi har vänt den negativa trenden resultatmässigt, och det känns bra att ha med sig till derbyt, säger han på dagens presskonferens.

Alexander Axén har en annan syn på sitt lags inledning.

– Det känns jävligt bra, säger han.

Göteborg har en imponerande bortavinst mot de regerande mästarna Malmö FF i bagaget, medan Gais kommer till matchen efter att ha förlorat på hemmaplan mot Elfsborg.

"Domarna har spänt sig"

Gais har inför säsongen rustat upp truppen och förfogar över en namnkunnig offensiv. Spelare som Alvarao Santos, Razak Omotoyossi och Wanderson inger respekt.

Men Gais vet vad som väntar dem på den andra planhalvan - Göteborgs skyttekung Tobias Hysén.

– Tobbe är duktig, och förtjänar viss respekt. Vi ska försöka göra hans spettsegenskaper lite trubbiga, säger Fredrik Lundgren.

Mittfältaren fick även frågan varför han tror att Gais har fått fem straffar emot sig under de första sex matcherna.

– Vi var kanske lite övertaggade i början, men sedan känns det inte som att vi och domarna har hittat den rätta kemin. Det har blivit så mycket snack om straffar så att det känns som att domarna har spänt sig lite, och därmed tagit fel beslut, säger han.

"Kommer ligga i buskarna"

Om Alvaro Santos och Razak Omotoyossi kommer att utgöra ett hot mot Blåvitts backlinje återstår att se - Alexander Axén är hemlighetsfull inför derbyt.

– Det finns hopp om att Alvaro kan spela. Men är det 90-10 så spelar han inte. Han måste vara i 100 procents form, säger han.

Angående det andra nyförvärvet, före detta Helsingborgaren Omotoyossi, säger tränaren att anfallaren håller för 60 minuters spel.

– Han är stark när det gäller att ta emot bollen och stark i djupled. Han är högaktuell för att vara med i truppen, säger Axén.

Båda tränarna tror på en mer öppen match jämfört med derbyna under förra säsongen. Och när Göteborg genomför sitt sista träningspass på söndag klockan fem vet Alexander Axén vad han gör.

– Jag kommer att ligga i buskarna på söndag, säger han skämtsamt.

Men när det gäller matchen vet han exakt vad som gäller.

– De som har bäst dag kommer att vinna, så jämnt är det nu. Det är klart att detta inte är vilken match som helst, säger han.

Göteborgs Tobias Hysén fyller i:

– Det kommer att bli en jävla fajt, säger han.

Efter sex omgångar ligger hemmalaget Blåvitt på trettonde plats, gästande Gais har tagit hand om plats sju i allsvenskan.

ARTIKELN HANDLAR OM