Sportbladets profiler om veckans grej i allsvenskan

Niva: Vet knappt om
jag någonsin sett ett
lag spela så geistlöst

Foto: Foto : MARCUS ERICSSON
Helsingborg kan få klara sig utan flera spelare mot IFK Norrköping.
FOTBOLL
Tom Prahl – hyllas av många.

SIMON BANK

PRAHL UPPFYLLER DRÖMMAR

Svensk fotbolls dröm är i rätt stora delar drömmen om ett litet, smart lag som slår ett stort, mäktigt – och det finns på 2000-talet ingen bättre drömsnickare än Tom Prahl. När TFF sprang rakt igenom en mjuk och märklig Elfsborgs-­elva så var det återigen de begränsade resursernas seger mot den parfymerade, övermodiga överheten. 3–0.

Över till dig, Haglund.

OSKAR MÅNSSON

JENSENS STYRKA ÄR UNIK

Han är förmodligen sämst fotbollsskolad i hela allsvenskan och ändå är han, åtminstone då och då, bland de allra bästa i serien. Jag vet att det inte var särskilt många som såg Trelleborg-Elfsborg men Fredrik Jensens styrka är fullständigt unik.

Andreas Augustsson, den tuffe

ni vet, såg ut som en 13-åring med

skolios vid det sista målet.

ROBERT LAUL

MOLINS MÅL – LIKA LÄCKRA

Dags att ägna sig åt det fotbollsmässiga. Jag säger något av MFF:s Guillermo Molins två mål mot Örebro. Räkna med att agenten redan tryckt upp en DVD som ligger på holländska sportchefers tio topp-lista. Men jag kan inte välja vilket av dem som är ”Veckans grej”, ­lika läckra båda två.

ERIK NIVA

HIF:s ICKE-INSATS

Helsingbors märkliga icke-insats på Råsunda. Vet knappt om jag någonsin tidigare sett ett lag spela så geistlöst utifrån förutsättningarna – det här var trots allt ändå serieledarna som spelade mot tio man i en timme. Ett någorlunda hårt matchschema är långt ifrån tillräckligt som förklaring.

JOHAN FLINCK

STORTRÄNAREN PRAHL

 I förra matchen, mot Mjällby, var de Mourinhos Real Madrid. Mot Elfsborg lirade Trelleborg mer som Guardiolas Barcelona. Bakom allt ligger Tom Prahl, 62 – tänk att vi en dag skulle sitta här och jämföra Onslundas stolthet med världens två hetaste tränare.

STEFAN ALFELT

MAGISKT PEPP-SNACK

Alltid uträknat i förväg. Alltid anklagat för tjongfotboll. Och ändå aldrig varken tråkigt eller förutsägbart. Trelleborg visade mot Elfsborg med sju nya hypereffektiva minuter att man blir att räkna med i år igen. Tom Prahls halvtidssnack måste vara magiskt.

MICHAEL WAGNER

MÄRKLIGT I MFF

Lite hårddraget: Varför vill ingen träna Malmö FF? Ok, vi vet att MFF åtminstone erbjudit uppdraget till Jonas Thern och Stuart Baxter  – som båda tackat nej – och diskuterat med en handfull andra. Spelare, talanger, arena, stad är faktorer som borde få topptränarna att stå på kö. Nu verkar det vara tvärtom. Märkligt.

ARTIKELN HANDLAR OM