Sigurdsson nära belgisk toppklubb

IFK Göteborg förhandlar med Club Brügge

FOTBOLL

GÖTEBORG. Club Brügge förhandlar nu med IFK Göteborg om en övergång för mittbacken Ragnar Sigurdsson.
– Vi har förstått att de är intresserade, säger sportchefen Håkan Mild.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Ragnar Sigurdsson

Sportbladet avslöjade den belgiska toppklubbens intresse 29 april och nu säger Brügges general manager Vincent Mannaert att man förhandlar med IFK Göteborg om isländske mittförsvararen Ragnar Sigurdsson.
Sportchefen Håkan Mild:
– Vi har inte träffat Brügge, men vi har förstått att de är intresserade av Ragnar.
Har ni fått ett bud?
– Jag vill inte kommentera några detaljer. Vad det blir av det här får vi se. Det är flera klubbar som är intresserade av Ragnar. Han är en bra spelare och mogen för att ta nästa steg. Vi har räknat med risken att han flyttar. Vi trodde att det skulle ske i vintras redan, säger Mild.

IFK kan få 5 miljoner

Inkluderar Brügges intresse även Adam Johansson nu?
– Nej, det har vi inte hört något om.

En trolig övergångssumma för den blåvita publikfavoriten Sigurdsson, som har ett halvår kvar på kontraktet, ligger strax under fem miljoner kronor.
IFK Göteborgs assisterande tränare Stefan Rehn var på Island under förra veckan sannolikt för att titta på ersättare till Sigurdsson.

Jonas Olsson på scoutingresa

Håkan Mild kan komma att återvända till Argentina och Sydamerika i sommar i jakten på ytterligare blåvita nyförvärv och enligt uppgifter till Sportbladet var huvudtränaren Jonas Olsson nyligen på scoutingresa i Danmark.
Dessutom ryktas det om intresse från andra klubbar för flera av IFK Göteborgs spelare som funnits utanför startelvan under våren som Pär Ericsson, Robin Söder och Nicklas Bärkroth.
Är det aktuellt att låna ut någon av dem?
– Vi har inga intentioner nu att låna ut någon av dem, säger Håkan Mild.

ARTIKELN HANDLAR OM