18-åringen kan ha kastat knallskottet

Polisen granskar film

FOTBOLL

Här kastas smällaren in mot Helsingborgs IF:s målvakt.

Sekunder senare ser man hur den misshandelsmisstänkte 18-åringen klättrar över stängslet vid den plats smällaren kastades från.

– Vi har sett filmen, och måste analysera den innan vi kan vara säkra på om det var han som kastade, säger Henrik Qvist, supporterpolis.

Den 18-årige huliganen greps på Swedbank stadion i Malmö i tisdags kväll efter att han rusat in på planen och knuffat HIF:s målvakt Pär Hansson. Strax innan 18-åringen kom inrusande hade ett knallskott kastats mot målvakten.

18-åringen är i nuläget misstänkt för ofredande och brott mot ordningslagen. Nu utreder polisen om det var han som också kastade in smällaren.

”Kan inte vara säkra”

På en Youtubefilm på nätet kan man se hur smällaren kastas in. En svartklädd arm kommer upp ur publikhavet, gör en kaströrelse och kort därpå hörs knallen från planen.

Ytterligare någon sekund passerar, sedan ser man hur den 18-årige mannen klättrar över staketet, och in på planen – precis vid den plats smällaren kastades från.

Henrik Qvist är supporterpolis i Malmö och en av dem som utreder händelserna på Swedbank stadion.

– Jag har sett filmen, och håller med om att det kan vara 18-åringen som kastar smällaren, men vi kan inte vara säkra. Men det är helt klart runt om honom som det händer.

”Inte förhörd om det”

Han säger att polisen nu ska analysera det gedigna material de har, från bästa möjliga vinklar och med avancerad utrustning för att fastställa om det verkligen är 18-åringen som kastar.

Vad säger han själv om knallskottet?

– Han är inte förhörd om det. Knallskottet och misshandeln behandlas så här långt som två separata händelser.

Hade han några knallskott på sig när han greps?

– Nej.

18-åringen är välkänd av supporterpolisen sedan tidigare, och har varit inblandad i flera konfrontationer, inte minst med andra supportergrupper.

ARTIKELN HANDLAR OM