Berggren: ”Är ledsen, glad – och förbannad”

Känslofyllt farväl för veteranen mot Mjällby

1 av 2 | Foto: Foto: SCANPIX
Tackar för sig Gårdagens allsvenska match mot Mjällby blev den sista för veteranen Hasse Berggren.
FOTBOLL

Gävle. Stående ovationer före, hyllad under och nära att bli matchhjälte. Nu är 235 allsvenska matcher över för 38-årige Hasse Berggren.

– Jag är ledsen, glad och förbannad på en och samma gång, säger en påtagligt rörd Hasse Berggren. 

Samtliga 5 156 i publiken stod upp och applåderade när Hasse Berggren sprang ut på planen med halvtimmen kvar. Och Berggren, som även spelat i Hammarby, Elfsborg och Häcken, ville så himla gärna göra sitt 85 allsvenska mål och få kröna karriären ordentligt. Han var nära. I 82:a minuten får Gefle ett bra frisparksläge som Berggren slår förbi muren men utanför. Den allra bästa chansen kom fem minuter senare när James Frempong spelar fram och veteranen blir ren framför Mattias Asper som får ut sitt knä och räddar.

”Haft ont länge”

– Jag borde ha satt den, men jag har inte rätt tajming när jag spelat så lite och haft ont så länge, säger Hasse Berggren.

– Jag kunde bara inte släppa in den, även om jag ville, säger Mjällbys målvakt Mattias Asper.

Tränarkarriär

Nu väntar en tränarkarriär om allt går som det ska och han börjar direkt med att vara ett stöd till Gefles tränare Pelle Olsson.

– Ja, vi får se hur det går, men jag vill fortsätta med fotbollen och tror att min erfarenhet är en tillgång, Hasse Berggren.

Blir det något firande?

– Jag är mest glad över att jag slipper ha ont i fortsättningen, men det får bli champagne på fredagskvällen, säger Hasse Berggren.Anders Sundin

ARTIKELN HANDLAR OM