Succétränaren kan lämna Gais

Axén har inte fått förlängt: ”Beror på hur det går”

FOTBOLL

GÖTEBORG. Ny tung seger och häng på topplagen.

Men Gais avvaktar med att förlänga hyllade tränaren Alexander Axéns kontrakt.

– Klart att det beror lite på hur det går, säger sportchefen Mats Persson.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Häng på toppen I går tog Gais ännu en seger och laget har häng på toppen. Den hyllade tränaren Alexander Axén får ändå vänta med besked om han har en framtid i klubben.

Efter tio omgångar är Gais något oväntat Göteborgs bästa fotbollslag. Knapp men klar 1–0-seger i Göteborgsderbyt mot BK Häcken i går efter Eric Bassombengs tidiga mål. Det återstår visserligen 20 matcher och klubben riskerar att tappa både Wanderson och Razak Omotoyossi i sommar, men Gais kan ha något stort på gång.

– Vi har fått in bra spelare som gör skillnaden så det är ingen chock att vi är med där uppe. Vi har ju inte rosat marknaden tidigare år så det känns jävligt kul. Vi kan absolut vara med i toppen hela vägen, säger mittfältsmotorn Johan Mårtensson.

Inget tabellsnack

Tränaren Alexander Axén är som vanligt inte intresserad av något tabellsnack.

– Vi skiter ju i toppen. Vi kollar efter 30 omgångar. Men det viktiga är att vi vinner matcher, framför allt på hemmaplan, säger han.

Axén gör sitt tredje år och får nu mycket beröm efter två knackiga säsonger. Hans kontrakt går ut i höst och framtiden är oviss.

– Det är inget jag själv styr över. Vi får sätta oss ner när klubben känner för det. De kanske är missnöjda, vad vet jag. Jag kan bara göra mitt bästa varje dag.

Vill du stanna?

– Jag vill inte spekulera, men jag trivs jättejättebra och supportrarna och spelarna är fantastiska, säger Axén.

”Väntar någon månad”

Sportchefen Mats Persson:

– Vi har egentligen inte diskuterat åt något håll. Vi väntar någon månad till innan vi sätter oss ner och resonerar. Klart att det beror lite på hur det går. Fortsätter vi att spela bra och känner att vi inte behöver fundera på superettan blir det lite lättare att planera för framtiden, både när det gäller tränare och spelare.

ARTIKELN HANDLAR OM