Målvakten utvisad – då höll KFF på att rasa ihop

Utespelare fick stå i mål när Berisha blev utvisad

FOTBOLL

Fem mål, en målchansutvisning och tre ramträffar. Matchen mellan Kalmar och Trelleborg blev mycket händelserik – och slutade 3–2-seger för Kalmar.

– Mycket viktigt att vi kunde vinna, vi visar att vi ska tillhöra toppen, sade Daniel Mendes som gjorde ett mål och två assist.

Ett mycket skadedrabbat Trelleborg reste på lördagen till Kalmar för att försöka bli det första bortalaget att vinna på Guldfågeln Arena. En uppgift som i första halvlek såg ut att vara dem övermäktig. Kalmar gjorde 1–0 redan i den andra minuten.

– Skönt att få göra mål igen, jag brukar göra mina mål under andra halvan av säsongen så jag hoppas att det lossnar nu, sade målskytten Daniel Mendes som innan första halvlek var över spelade fram till både 2–0 och 3–0.

– Jag har gjort många assist i år, och är med mer i spelet än jag kanske brukar vara, det är alltid skönt att kunna bidra till en seger, sade Mendes.

Sacramento in i kassen

Kalmar såg mycket länge ut att gå mot en klar seger, Trelleborg lyckades inte få någon press i andra halvlek heller. Men så med fem minuter kvar

att spela så rusade Kalmars målvakt Etrit Berisha ut för att få undan en boll, men träffade istället Andreas Grahm och blev utvisad. Kalmar hade då

gjort alla sina tre byten.

– Vi har ingen uttalad spelare som ska ställa sig i mål i sådan situation, sade Kalmartränaren Nanne Bergstrand.

– Jag hade precis kommit in och kände att jag vill hjälpa laget, menade den brasilianska mittfältaren Marcel Sacramento som ställde sig mellan stolparna.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM