”The Banguras” bakom ny AIK-seger

Vände och vann efter stor show: ”Ingen överraskning”

FOTBOLL

Bang-Bang-Bang.

AIK vände och vann mot Halmstad – efter tre nya mål av ”The Banguras”.

– Det är ingen överraskning, säger Teteh Bangura efter 3–1-segern.

Det såg ut att vara Halmstads kväll – men som så många gånger för den här allsvenska säsongen fick halläningarna lämna Örjans vall med dystra miner.

Tabelljumbon kunde helt enkelt inte sätta stopp för AIK:s glödheta succeanfallare.

”The Banguras”, Mohammed och Teteh, låg bakom allt i 3–1-segern och fortsätter att vara Solnagängets givna MVP:s.

”Gör alltid vårt bästa”

– Det var en riktigt bra match eftersom vi vann. Jag och Mohammed gör alltid vårt bästa för laget, säger Teteh Bangura i Canal plus.

Joe Sise gav HBK ledningen på straff i den 17:e minuten, men sedan var det roliga över för hemmalaget.

Häng med nu – det gjorde inte Halmstad-spelarna:

1–1, Mohammed Bangura: Teteh missar ett skottförsök och spelar, ofrivilligt, fram Mohammed till ett jätteläge. Radarpartnern gör inget misstag, utan dunkar upp bollen i närmsta krysset.

1–2, Teteh Bangura: Martin Mutumba fångar upp ett inlägg mot den bortre stolpen och lyckas – efter många om och några men – få fram bollen till Teteh, som är hur säker som helst.

1–3, Teteh Bangura: Mutumba står för ett briljant förarbete längs vänsterkanten, innan han hittar in till Teteh. Och återigen förvaltar ”Bangura den yngre” läget på allra bästa sätt – hans tionde balja för säsongen.

”Ingen överraskning”

– Det är ingen överraskning. Jag vill alltid göra mål – det är det jag siktar på var jag än spelar, säger Teteh Bangura.

I och med segern klättrar AIK upp på femte plats i allsvenskan. För Halmstads del är det fortsatt mörker – laget har sju poäng upp till nästjumbon Mjällby.

– AIK är en större klubb och det var rättvist att de vann. Vi gör för mycket misstag och det tog de vara på, säger HBK-tränaren Pep Clotet Ruiz, som för första gången ställde upp med ett lag helt utan spanska inslag.

FAKTA

Halmstad–AIK 1–3 (1–1)

1–0 Joe Sise (17 str), 1–1 Mohamed Bangura (33), 1–2 Teteh Bangura (48), 1–3 Teteh Bangura (86).

Domare: Jonas Eriksson, Sigtuna.

Publik: 6 119.