Allsvensk stjärna fast för olovlig körning

FOTBOLL

En allsvensk stjärna och flerfaldig landslagsman har tagits av polisen för olovlig körning.

Han körde mot trafiken mitt framför ögonen på en polispatrull och vid kontroll saknade han enligt polisen giltigt körkort.

– Vi har slagit honom på fingrarna och sagt att han måste passa sig, säger sportchefen i spelarens klubb.

Klockan närmade sig midnatt när den allsvenske spelaren körde genom de centrala delarna av hemstaden. När spelaren svängde vänster hamnade han på fel sida av vägen, och körde mot trafiken – mitt framför ögonen på en polispatrull.

Enligt polisrapporten kunde spelaren, som nyligen kommit tillbaka till Sverige efter en period som utlandsproffs, inte visa upp ett giltigt körkort utan enbart ett från hemlandet. Han har nu fått dagsböter för att han kört bil utan att vara berättigad till det.

Känner sig förföljd

Spelaren har godtagit beslutet, men känner sig förföljd av polisen.

– Sen jag har kommit tillbaka till Sverige har de stoppat mig fem-sex gånger. Varenda gång har jag visat mitt körkort hemifrån och det har varit okej. Jag var inne på polisstationen i går, och fick det återigen godkänt. Jag får köra på det i Sverige i ett och ett halvt år. Så det här är ingenting.

Spelarens klubb har underrättats om händelsen av honom.

– Vi vill ju så klart att våra spelare ska köra lagligt, och vi har sagt till honom att passa sig. Men vi ser det inte som en jättegrej, han har ju ett giltigt körkort, säger klubbens sportchef.