Tabbarna som knäckte Gefle

Mårds slag och Theorins handboll satte stopp för succélagets svit: ”Får inte sätta oss i såna knipor”

FOTBOLL

GÄVLE. Först Olof Mårds ”slag” mot Alvaro Santos som gav utvisning.

Sedan spelade Daniel Theorin handboll i eget straffområde.

Vips var succélaget Gefle IF nere på jorden igen.

– Man får inte sätta sig i en sådan situation, så Olof Mård har lärt sig något nu, säger Gefles tränare Pelle Olsson.

Foto: Foto: SCANPIX
Föll på eget grepp Jonas Lantto och hans Gefle spelade bort sig själva hemma på Strömvallen mot Gais och Richard Ekunde.

Senast Gefle förlorade var för två månader sedan, den 9 maj mot Helsingborg borta. Sedan har laget farit fram som en virvelvind och tagit alla i Fotbollssverige på sängen. Åtta raka matcher utan förlust och sju av dem utan att släppa in ett enda mål.

Men i går var det två händer som satte stopp för överraskningslagets framfart. Succémittbacken Olof Mård måttade något som såg ut som ett slag mot anfallaren Alvaro Santos.

– Det var absolut inget jag gjorde med flit och jag har ingen intention att slå honom. Det var en pendlings-rörelse från min sida som jag känner nuddar honom. Min spelstil är att spela hårt och jag tycker att Santos förstärker hela situationen, säger Olof Mård.

”Slog mig i ansiktet”

Alvaro Santos blir irriterad när han får höra att Geflespelaren tycker att han överdriver situationen som gav utvisning.

– Han blev arg och slog mig rakt i ansiktet, vad ska jag göra? Han gjorde en väldigt dålig sak för sitt lag som kostade mycket, säger Alvaro Santos.

Gefle lyckades dock kvittera när man precis fått Mård utvisad. Men nästa hand upp i luften kom i 79:e minuten när Gefles andra mittback, Daniel Theorin, tog bollen med handen i eget straffområde.

– Jag ska nicka bort ett inlägg och får bollen på handen, ibland blåser domaren för straff, ibland inte. Nu blev det straff och jag har inget att säga om det, säger Daniel Theorin.

”Kostar oss”

Mervan Celik satte straffen hur säkert som helst och så var Gefles förlustfria svit bruten.

– Det här var en väldigt ovanlig match för oss, utvisning får vi en gång vart tredje år och likaså är det ovanligt med straff emot oss. Men det kostar oss matchen, vi kan inte sätta oss i sådana knipor, säger Pelle Olsson.

– Olof Mård är en ung spelare med en lång karriär framför sig. Men han måste dra lärdom av det här, att man inte får sätta sig i den risken för att bli utvisad, fortsätter Gefles tränare.

FAKTA

Gefle–Gais 1–3 (0–1)

0–1 Eric Magloire Bassombeng (22), 1–1 Mikael Dahlberg (56), 1–2 Mervan Celik (79 str), 1–3 Razak Omotoyossi (87).

Utv, Gefle: Olof Mård (53).

Varningar, Gefle: Daniel Theorin. Gais: Calum Angus, Mervan Celik.

Domare: Daniel Stålhammar, Landskrona.

Publik: 5 257.